Ми у Facebook
06.11.2020, 08:30

На Рівненщині для нових хворих з COVID-19 готують додаткові ліжка з киснем

Лікарні заповнені на 73 відсотки, в області є ще понад 1500 ліжок у резервних 4-х лікарнях. Поки що.
Ілюстративне фото

Пацієнтів із коронавірусом в Рівненській області приймають вже 14 медзакладах. Це Рівненські міські лікарні №1 та №2, Дубенська міська лікарня, Сарненська, Рокитнівська, Костопільська, Здолбунівська, Гощанська, Дубровицька, Острозька, Рівненська ЦРЛ, а також Дубенський пологовий будинок. Крім того, пацієнтів з COVID-19 лікують у Рівненській обласній дитячій лікарні. Кілька днів тому хворих на коронавірус почала приймати Зарічненська ЦРЛ, де для них підготували 31 ліжкомісце.

На сьогодні у лікувально-профілактичних закладах Рівненщини в стаціонарах перебуває 807 пацієнтів. З них 278 киснезалежних. Всього у лікарнях області більше 400 ліжок з підведеним киснем.

"Наразі місць достатньо, проте найближчим часом знадобляться додаткові ліжка, адже щодня виявляємо все більше нових хворих. Наразі ситуація контрольована. Але в разі погіршення ситуації є потреба у збільшенні ліжкового фонду, а також підведення додаткових резервів кисневих точок. Тому в області триває щоденна кропітка робота з пошуку додаткових місць та оснащення лікарень в умовах COVID-19". Про це повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

На сьогодні в 14 лікувально-профілактичних закладах є 1103 ліжкомісця, вони заповнені на 73%. Додатково ще понад 1500 ліжок у резервних 4-х лікарнях.

Крім того, розглядають питання про розміщення пацієнтів у санаторних закладах, які підпорядковані управлінню охорони здоров’я, а це перепрофільовані санаторні заклади: протитуберкульозні Костопільський, Новоставський, а також Козлинський дитячий санаторій. Вже провели детальний аналіз можливості підключення опалення у цих закладах, щоб були належні умови праці для медичних працівників, а також перебування пацієнтів.

Важливим є питання забезпечення кисневих точок. На сьогодні в області 278 киснезалежних пацієнтів з COVID-19. Всього у лікарнях області більше 400 ліжок з підведеним киснем. Найбільше таких точок є в центральній міській лікарні Рівного.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник, в області й далі працюють, аби збільшити кількість кисневих точок. Для цього з держбюджету надійшло 9 млн 233 тис. грн. На сьогодні для забезпечення підведення кисню триває виготовлення проектно-кошторисної документації в усіх закладах.

Додатково Рівненська ОДА звернулася до МОЗ щодо виділення ще 14,6 млн гривень для забезпечення медичних закладів киснем. Також ведуться перемовини з керівництвом ПрАТ "Рівнеазот" про можливість перевести виробництво з технічного в медичний кисень.





На правах реклами