Ми у Facebook
06.11.2020, 12:25

Завтра - Дмитрівська поминальна субота. Коли рівнянам нести у церкву хліб і записки?

7 листопада 2020 року - у православних християн батьківська субота, день особливого поминання померлих. Рівненська єпархія УПЦ запрошує всіх помолитись за всіх без віку спочилих православних християн.
У Свято-Покровському кафедральному соборі міста Рівне будуть звершені богослужіння:

Напередодні (п'ятниця, 6 листопада) - вечірня о 17:00.

Божественна літургія - субота, 7 листопада, початок о 8:00.

"Після Літургії буде відслужена панахида за всіх від віку спочилих православних християн. Запрошуємо всіх до спільної молитви!" - повідомляє Рівненська єпархія Православної Церкви України.



Упродовж церковного року таких особливих поминальних субот – шість, нагадують у пресслужбі Православної церки України (ПЦУ). Однією з них є Дмитрівська, що припадає на суботу перед днем пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського. У цьому році Дмитрівська поминальна субота припадає на 7 листопада.

За рішенням Священного Синоду ПЦУ від 21 серпня 2020 року, підставами для Дмитрівської поминальної суботи – звершення поминання всіх від віку спочилих отців, братів і сестер наших у суботу напередодні дня пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського 26 жовтня (8 листопада за новим стилем), згадування пам’яті всіх, в Україні голодом заморених, вбитих під час Революції гідності та загиблих внаслідок агресії Російської Федерації на Сході України.

У суботу звершується Божественна літургія, під час якої ми молитовно згадуємо душі померлих родичів, у храмах правляться панахиди, здійснюються справи милосердя.

У дні поминання спочилих віряни приносять у храм записки з іменами своїх спочилих родичів, які зачитуються під час богослужіння. Під час поминання ми також запалюємо свічки як символ нашої молитви. Прийнято приносити до храму поживу для незаможних, яка після богослужіння роздається усім потребуючим.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ