Ми у Facebook
08.11.2020, 14:00

Гострий біль у попереку. Що робити, коли прихопило спину?

Центр громадського здоров’я України розповідає про люмбаго, причини болю в нижній частині спини і як її лікувати.
Люмбаго (від лат. lumbus — "поперек") — гострий біль у нижній частині спини. Його поширеність у світі досягає максимуму серед населення 35 - 55 років. Чоловіки та жінки страждають від нього однаково. Люмбаго також має назви гострий попереково-крижовий радикуліт, поперековий простріл, простріл в спині. До речі, його часто плутають з радикулітом.

Біль у попереку свідчить про наявність серйозної проблеми зі здоров'ям не завжди. На її існування вказують відповідні симптоми: поява болю вночі, порушення чутливості кінцівок, слабкість в м’язах, порушення функції органів тазу, підвищення температури та невмотивована втрата ваги, онкологічні хвороби в анамнезі тощо.



Основна рекомендація щодо лікування болю в попереку — зберігати рухову активність наскільки це можливо та виконувати спеціальні вправи.

Прості, але правильно підібрані вправи й рекомендації щодо рухового режиму допоможуть вам впоратися з проблемою. У більшості випадків не потрібно ніякого складного обладнання або спеціальних тренажерів. Ви можете виконувати вправи вдома чи на роботі.

За результатами дослідження глобального тягаря хвороб (Global Burden of Disease — GBD) в Україні у 2019 році, біль у спині увійшов до рейтингу основних причини передчасної смерті та втрати працездатності.

Пам’ятайте, що раніше почнете дбати про свою спину, то довше вона буде здоровою, - радить Центр громадського здоров’я України.






На правах реклами