Ми у Facebook
31.10.2021, 18:39

Смачний і простий рецепт "правильних" дерунів

Простий рецепт дерунів без борошна і яєць
А ви знали, що справжні деруни готуються виключно з картоплі і цибулі без додавання яєць і борошна? Пропонуємо вам смачний і простий рецепт саме дерунів, а не картопляних оладок, інформує Ukr.Media. Щоб деруни не темніли при охолодженні, в них можна додати кисломолочний продукт (сметану, наприклад), але краще за все їсти деруни прямо з печі, тоді вони просто не встигнуть потемніти.

Інгредієнти

Картопля — 500 грамів
Цибуля — 1 шт. (близько 175 грамів)
Сіль за смаком
Сметана — 1 ст. л. (за бажанням, щоб остиглі деруни не темніли)
Рослинна олія — для обсмажування.



Приготування

1. Картоплю натерти на дрібній тертці разом з цибулею. Лук не дає сирій картоплі темніти. Посолити. За бажанням можна додати сметану, щоб остиглі деруни не темніли, але краще просто з'їсти їх гарячими, в такому вигляді деруни найсмачніші.

2. Дати зайвої рідини стекти через сито, залишивши в такому положенні хвилин на 5-10. Рідину злити, а крохмаль що осів на дні миски додати знову в картоплю з цибулею.

3. Жаріти на рослинній олії на помірному вогні по 5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.

4. Готові деруни викласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Подавати зі сметаною або іншими соусами за бажанням.





На правах реклами