Ми у Facebook
28.11.2020, 13:40

В Назареті археологи знайшли "будинок Ісуса Христа"

фото K.R.DARK

Є дуже великі підстави вважати, що знайшли рештки будинку в якому минуло дитинство Ісуса Христа. Саме так вважає професор археології з Університету Редінга - Кен Дарк.
фото K.R.DARK
фото K.R.DARK

Професор зробив цей висновок після 14-річних розкопок залишків житла І століття нашої ери під монастирем сестер у Назареті. Дослідник стверджує, що будинок, який він розкопав і дослідив, скоріше за все збудував батько Ісуса – Йосип. У Новому Завіті йдеться, що Йосип був теслею. Тому він міг побудувати будинок.

"Аналіз довів, що будівля належить до I століття і що вона була майстерно врізана в схил кам'янистого пагорба. Над руїнами будинку є рештки візантійської церкви, на місці якої пізніше з'явився жіночий монастир Сестер Назаретських."
- розповідає археолог.
фото K.R.DARK
фото K.R.DARK


Те, що будинок належав батькам Ісуса, навряд чи можна коли-небудь довести стовідсотково, але сукупність фактів дозволяє говорити про це з дуже високою певністю, стверджує професор Дарк.
фото K.R.DARK
фото K.R.DARK

Нагадаємо, перші припущення виникли ще в 1880-х роках, коли рештки будівлі знайшли під монастирем. У 1930-х роках вчені відкинули цю ідею, місце розкопок залишили, але у 2006 році у Назарет приїхав професор Дарк.





На правах реклами