Ми у Facebook
04.12.2020, 20:40

Як виростити зелений горошок у себе вдома

Декілька порад, як посадити зелений горошок у себе вдома
У наш час не вистачає зелені. Та й узимку спробувати свіжий горошок, а не консервований — справжня екзотика, інформує Ukr.Media.

Підберіть сорти і горщик

До того ж, він не просто смачний, але й корисний. А якщо підібрати ранньостиглі і низькорослі сорти, то навіть на підвіконні можна отримати хороші врожаї. Благо, що він невибагливий і переносить повітряну посуху. Тільки спеку не любить. Оптимальна для нього температура — + 20...+24 °C, тобто кімнатна.

Найкраще підбирати сорти, висота яких не більше 50 см, щоб горошок не сильно загороджував вікно. Не садіть його занадто густо. В однолітровий горщик можна посадити тільки одну рослину. Коренева система у нього не сильно розгалужена, тому однолітрового вистачить.

Готуємо насіння

Горох перед посадкою можна проростити, так менше шансів, що його горошини з'їдять земляні черв'яки. Та й пророщування відразу покаже, які горошини зійдуть, а які ні. До речі, горщик повинен бути з дренажними отворами. А на дно треба насипати керамзит. Не хочете цим займатися? Тоді відразу купіть горщик із готовою дренажною системою.

Лийте, не шкодуйте!

Після посадки горщики добре поливають і накривають плівкою, щоб підвищити вологість на пару днів. Зазвичай, горщик ставлять у темне місце. А як тільки з'являться сходи, переносять на світле підвіконня. Горошок дуже любить вологу, тому поливайте його два рази в тиждень. Плівку відразу прибирають.

Освітлення

Горох терпить тінь, але знижується врожайність. Йому треба шість годин сонячного часу для повного щастя. Тому взимку його доводиться пару годин досвічувати світлодіодними лампами. У спеку обприскувати з пульверизатора. Горошок здатний переносити навіть сильні заморозки. Але не терпить спеки, тому його можна часто провітрювати без ризику підірвати крихке здоров'я. Навіть протяги йому не завада.

Не позіхайте, горох запилюйте!

Горох — самозапильна культура. Але якщо кілька разів на день постукувати опору і похитувати, то з запиленням точно проблем не буде. Відомо, що горох сам засвоює азот із ґрунту, але пару підгодівель йому можна дати. Перший урожай отримують на 30-й день після появи сходів. А плодоносити він може від 30 до 60 днів. Треба тільки вчасно збирати боби.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ