Ми у Facebook
25.12.2020, 20:40

26 грудня 2020 у Рівному: календар подій, свята і дати

Портал ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілеєм, Днем народження та Днем ангела!
У суботу, 26 грудня, у календарі міжнародних, національних та всеукраїнських дат і свят - День подарунків (Boxing Day, відзначається у Великобританії, Австралії, Новій Зеландії та інших країнах наступного дня після Різдва).

До Нового року залишається 5 днів.

Вітаємо з річницею заснування ПП "Ваша оптика"! Здоров'я, успіхів та процвітання!

За церковним календарем, пам’ять преподобного Аркадiя Новоторзького; преподобного Мардарiя, затворника Печерського, в Дальнiх печерах (ХІІІ ст.); мучеників Євстратiя, Авксентiя, Євгенiя, Мардарiя та Ореста; мучениці Лукiї. Триває Різдвяний піст.

У християн західного обряду – другий день Різдвяних Святок, які тривають 12 днів – від Різдва Христового 25 грудня до 5 січня. Римо-католики та вірмени вшановують пам’ять святого Стефана Першомученика.

Іменини (День ангела) : Аркадій, Арсен, Арсеній, Василь, Володимир, Григорій, Євген (Євгеній), Євстрат, Омелян, Іван, Микола, Олександр, Олексій, Орест, Яків.

Народний календар: 26 грудня - Євстрата і Євгенія. Колись з Євстрата особливо пильно спостерігали погоду 12 днів до 7 січня, яка нібито щодня показує погоду одного місяця наступного року: яка погода 26 грудня, такою буде у січні, 27 грудня - у лютому, 28 грудня - у березні, 29 грудня - у квітні, 30 грудня - у травні, 31 грудня - у червні.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
25 грудня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати
День ангела: імена 21 – 27 грудня 2020 року (КАЛЕНДАР)
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у грудні 2020
Церковний календар на грудень 2020
Посівний календар на грудень 2020

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram







На правах реклами