Ми у Facebook
05.01.2021, 20:20

6 січня 2021 у Рівному: календар подій, свята і дати

Пам’ятні події, знаменні дати, відомі люди, річниці, ювілеї, Дні народження та Дні ангела
У середу, 6 січня, православні християни, греко-католики, християни деяких церков східного обряду готуються у своїх молитвах до Різдва Христового. Святий Вечір, Святвечір, Різдвяний Святвечір (інші назви - Навечір'я Різдва Христового, Коляда, Різдвяна кутя).

Римо-католики 6 січня відзначають Богоявлення Господнє – Хрещення Ісуса Христа в ріці Йордан. У більшості католицьких країн вихідний. На жаль, через пандемію коронавірусу та карантинні обмеження масових святкувань та народних гулянь у 2021 році не буде. Хоч у календарі національних свят:

- День Ла Бефана в Італії (у народному фольклорі жінка на ім'я Бефана відвідує всіх дітей Італії напередодні свята Богоявлення, щоб нагородити їх цукерками й подарунками, якщо вони були чемні, чи шматочком вугілля або темною цукеркою, якщо поводились нечемно),

- Свято Трьох Королів (або Трьох Волхвів, або Епіфанія) у Польщі, Чехії, Іспанії, Німеччині, в католицьких і протестантських конфесіях інших країн Європи та світу),

- Зоряний день у Латвії,

- Маленьке Різдво Ірландії.

Також 6 січня Всесвітній день дітей - сиріт війни.

Іменини (День ангела) : Іменини (День ангела): Євгенія, Інокентій, Клавдія, Микола, Сергій.

6 січня в історії:

425 років від дня народження Богдана ХМЕЛЬНИЦЬКОГО (1596–1657) – державного діяча і полководця, гетьмана України, провідника національно-визвольних змагань 1648–1657 років.

2 роки тому (2019) у Стамбулі вручено Томос про автокефалію об’єднаної Православної церкви України митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Народний календар: Небо на Святвечір чисте й зоряне - літо буде буде сухим та урожайним на хліб, і навпаки. Яка погода 6 січня - таким буде і грудень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
5 січня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати
День ангела: імена 1 – 10 січня 2021 року (КАЛЕНДАР)
Свята, пам'ятні дати у січні 2021 року
Церковний календар на січень 2021 року






На правах реклами