Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

16:45 | Прокуратура Сарненського району опротестувала рішення міськради про згоду на реконструкцію гальванічного цеху

Прокуратура Сарненського району винесла протест на рішення Сарненської міськради № 858 про надання згоди на реконструкцію гальванічного відділення механічного цеху Сарненського заводу мостових технологічних конструкцій.
Прокуратура встановила, що Сарненська міська рада в порушення чинного законодавства прийняла рішення про надання згоди на реконструкцію цього цеху СЗТМК під цех технічної обробки цинком металевих конструкцій, а не про розміщення нового об'єкту, сфера екологічного впливу діяльності якого згідно з діючими нормативами включає відповідну територію, так як передбачено п. 38 ч. 1 ст. 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”.
Нагадаємо, що місцеві депутати прийняли це рішення 15 квітня, незважаючи на протести частини місцевих жителів. Люди протестували проти цієї реконструкції, оскільки її проводять поряд з великим житловим мікрорайоном, водозабором питної води, що в майбутньому може спричинити масштабну екологічну катастрофу.
Тим часом, депутат Сарненської міськради від фракції БЮТ Євтушок Сергій Миколайович збирається подати адміністративний позов до районного суду з проханням скасувати це рішення ради
„На карту поставлено майбутнє міста Сарни – колиски Полісся, – говорить пан Євтушок. – Наша фракція ініціюватиме проведення референдуму з цього приводу. Ми зробимо все, щоб територіальна громада дійсно була основним носієм функцій і повноважень місцевого самоврядування”.
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини