Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

11:18 | Жоден з атракціонів у Рівному не пройшов технічних оглядів

В Рівному проведено засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення за участю директора ДКП „Об`єднання парків культури та відпочинку м. Рівне” Миколи Кравчука та приватного підприємця Григорія Хвищука з міста Кузнецовська.
Як повідомив начальник державної інспекції промислової безпеки та охорони праці на виробництвах підвищеної небезпеки Іван Онищук, станом на 15 травня поточного року на території Рівненської області змонтовано 8 стаціонарних та 3 пересувних атракціони, що відносяться до об’єктів (обладнання ) підвищеної небезпеки.
З них - 7 стаціонарних атракціонів ДКП „Об`єднання парків культури та відпочинку м. Рівне” та 1 стаціонарний атракціон – „Картинг” ПП Єгорова О.М. Крім вищезазначених, у травні поточного року встановлено 3 пересувних атракціони: „Літаки”, „Лавка”, „Еволюшин”.
У квітні-травні поточного року під прискіпливим оком державних інспекторів територіального управління Держгірпромнагляду в Рівненській області опинилися лунапарки та улюблені каруселі в парку Шевченка. Там проведено цільову перевірку готовності атракціонної техніки до безпечної експлуатації у весняно-літній період. Попри те, що сезон відпочинку стартував з 1 травня, більшість атракцінів не працює і нині. ДП „Рівненський експертно-технічний центр” проводить їх періодичні технічні огляди після міжсезонного зберігання. Термін служби атракціонів вичерпаний. Він становить переважно 8-13 років. До речі, востаннє діагностику цих об’єктів здійснювали два роки тому. Безпечно кататися можуть тільки маленькі відвідувачі парку – атракціони, розраховані на малюків відподають усім вимогам.
Під час перевірок виявлено порушення нормативно-правових актів з охорони праці.
На даний час жоден з атракціонів в місті Рівному, в тому числі пересувні з іншої області, не пройшли технічних оглядів. Це основна причина заборони їх експлуатації.
Начальник державної інспекції охорони праці на виробництвах підвищеної небезпеки Іван Онищук запропонував суб’єктам господарювання, які мають намір експлуатувати атракціонну техніку, усунути порушення, вказані в приписах та провести навчання і перевірку знань з охорони праці для керівників, посадових осіб та працівників, які експлуатують атракціонну техніку, що відноситься до об’єктів з підвищеною небезпекою. Також необхідно отримати дозволи на експлуатацію даних механізмів в органах Держгірпромнагляду. Про це повідомили з прес-служби ТУ Держгірпромнагляду в Рівненській області.
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини