Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

17:32 | Для школярів Рівненського району проводять уроки "Шлях до реального трудового життя"

У Білівській загальноосвітній школі Рівненського району спеціалісти центру зайнятості провели черговий урок «Шлях до реального трудового життя» для учнів 8, 9 та 11 класів, повідомили з Рівненського обласного центру зайнятості.
Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Ольга Бернацька розповіла учням про значення правильного вибору професії для особистості та суспільства, типові помилки при виборі професії, ознайомила з ситуацією на регіональному ринку праці, вимогами професій до особистих якостей людини, наголосила на необхідності враховувати при виборі професії стан здоров’я. З цікавістю слухали школярі інформацію про навчальну мережу Рівненщини, послуги служби зайнятості для молоді.
Учні ознайомились із професіографічними папками, листівками з описами видів трудової діяльності, актуальними вакансіями підприємств Рівненського району.
Після уроку шкільний психолог Любов Гайдучик зазначила: “При виборі фаху школярі найчастіше зустрічаються з труднощами через брак інформації щодо змісту професій та потреби народного господарства у певних спеціалістах. Часто вибір майбутньої трудової діяльності замість дітей роблять батьки, які мріють – незалежно від рівня знань дитини – дати їй вищу освіту. Працювати необхідно і над популяризацією робітничих професій - ці актуальні напрямки діяльності поки що не користуються попитом у молоді, немає бажаючих працювати і в сільському господарстві".
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини