Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

09:29 | Cім кримінальних справ у сфері охорони довкілля порушили цього року прокурори області

Працівники держекоінспекції в Рівненській області недостатньо контролюють стан додержання вимог законодавства про природно-заповідний фонд, охорону атмосферного повітря та у сфері поводження з відходами. Це з’ясувалося у результаті проведених прокуратурою області перевірок.
За результатами наглядових перевірок у сфері охорони довкілля вже у цьому році міськрайпрокурорами області порушено 7 кримінальних справ. За наслідками розгляду документів прокурорського реагування до різного роду відповідальності притягнуто 82 посадові особи, до бюджету відшкодовано 455 тисяч гривень.
Прокуратурою області з вимогою вжити заходів до усунення виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства на ім’я начальника управління держекоінспекції в області внесено приписи.
В області залишається належним чином оформленою документація на 24 об’єкти природно-заповідного фонду.
Станом на 1 січня в області у 105 суб’єктів господарювання закінчились дозволи на викиди забруднюючих речовин. Однак, перевірки цих підприємств планом роботи держекоінспекції в області на перший квартал 2009 року не передбачені, що й викликає занепокоєння у прокуратури області.
В області розміщено 122 тони непридатних до використання пестицидів і агрохімікатів, які, як правило, зберігаються у бетонно-полімерних контейнерах та складах. 13 таких складів (всього їх 29) перебувають у незадовільному стані.
Про це повідомила старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням природоохоронного законодавства Анна-Марія Зівак.
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини