Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

13:01 | У бібліотеці для юнацтва відбулася презентація збірки Яни Клементовської "Антиструктура"

Презентація першої поетичної збірки Яни Клементовської "Антиструктура" відбулася в читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва. Її організував сектор періодики обласної молодіжної книгозбірні. Підтримати добрим словом юну поетесу прийшли голова Рівненської організації Національної спілки письменників України Лідія Рибенко, а також її мама, відома рівненська поетеса Вікторія Клементовська.
Яна навчається одразу у двох університетах — Чернігівському технологічному університеті, де здобуває економічну освіту, та заочно на механіко-математичному факультеті Київського національного університету на програміста. Сама назва збірки «Антиструктура» відображає дещо ускладнений та урбаністичний стиль поезії авторки, його метафоричність і деяку навіть парадоксальність.
Лідія Рибенко поділилась думками про таке рідкісне явище як художня спадковість поколінь, коли талант батька-матері унаслідують їх діти, і саме таке унікальне явище вперше відбулось в Рівненській спілці письменників. Мати Вікторія Клементовська та її дочка Яна стали поетами з абсолютно різними стилями і літературними вподобаннями. Мама Вікторія, лікар за професією, працює педіатром районної лікарні в селі Дядьковичі Рівненського району і тужить „за ладом родовим, матріархатом...”, а дочка Яна вважає себе внутрішньо неформалом, тобто відчуває внутрішній протест проти існуючих устоїв та стереотипів, тому в її поезії постійно звучить тема польоту, втечі від сірого буденного сьогодення.
Присутніх на зустрічі студентів-філологів РДГУ авторка приємно порадувала своїми поетичними творами, в яких яскраво відчутне авторське «Я», бездоганний поетичний стиль, несподіваність і водночас природжена ліричність образів. Юна поетка відповіла на численні запитання молодих шанувальників слова – майбутніх вчителів-словесників – і подарувала їм декілька примірників свої першої поетичної збірки. Про це повідомив завідувач відділом організаційно-методичної роботи та зв’язків з громадськістю обласної бібліотеки для юнацтва С. Кравченко.
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини