Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

14:37 | Політики вимагають громадських слухань про добудову блоків на Хмельницькій АЕС

Рівненська обласна організація УНП вимагає від керівництва області проведення громадських слухань за участю громадських організацій та екологічних рухів, адже до 30-кілометрової зони Хмельницької атомної потрапили землі Здолбунівського, Гощанського, практично всього Острозького району та міста Острога.

Про це повідомили з прес-служби РОО УНП.

“Ми хочемо з’ясувати, чи справді в Україні є велика потреба добудовувати на Хмельницькій АЕС кілька нових блоків, чи існує в Україні дефіцит енергії? Ми повинні знати, хто гарантуватиме безпеку роботи блоків та слідкуватиме за умовами їх функціонування”, - наголосила голова РОО УНП в Рівненській області Світлана Ніколіна .

9 червня в Києві міністр палива й енергетики України Юрій Бойко та гендиректор державної корпорації "Росатом" Сергій Кірієнко підписали міждержавну угоду між Україною та РФ про співпрацю в будівництві третього і четвертого енергоблоків на Хмельницькій АЕС. Рішення про співпрацю двох країн в завершенні будівництва Хмельницької АЕС було прийняте на зустрічі прем'єр-міністрів Януковича та Путіна 30 квітня 2010 року в Сочі.

На думку пані Ніколіної, це було дуже поспішне рішення, яке було прийнято кулуарно, без будь-якого обговорення громадськістю чи участі місцевих рад.

Депутат обласної ради від УНП, начальник відділу з управління комунальною власністю територіальних громад області Степан Жданюк стверджує, що інвестуючи кошти в Україну, росіяни інвестують їх передусім у свою власну економіку, адже із побудовою цих блоків, Росія отримає нові замовлення на постачання свого ж ядерного палива до України. Світ, на думку політика, вже навчений гірким досвідом співпраці з РФ. Приміром, російська АЕС на Кубі так за 30 років і не добудувалася, а в Ірані росіяни будують АЕС вже більше 15 років.
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини