Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

15:37 | 17 кримінальних справ у сфері охорони та використання лісових ресурсів порушили цього року прокурори Рівненщини

З початку 2010 року міськрайпрокурори Рівненської області порушили 17 кримінальних справ у сфері охорони і використання лісових ресурсів. За результатами розгляду документів реагування до відповідальності притягнуто 140 посадових осіб, до бюджету відшкодовано 400 тисяч гривень.

Про це повідомила старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням природоохоронного законодавства Анна-Марія Дзівак.

Прокурори виявили порушення порушення вимог законів при веденні лісового господарства постійними лісокористувачами. Як з’ясувалося, найбільше таких порушень - в державних спеціалізованих лісових господарствах.

Наприклад, Рівненський природоохоронний прокурор виявив факт вчинення працівниками ДП СЛАП “Дубровицький держспецлісгоп” безпідставного рубання дерев, чим державі завдано шкоди на суму 54 тисячі гривень. Кримінальна справа, порушена прокурором щодо лісничих за ознаками злочину, передбаченого статтею 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), вже скерована до суду.

Крім того, встановлено, що порушуючи закон керівник цього держспецлісгоспу не забезпечив належну охорону лісових земель, в результаті було пошкоджено лісові угіддя площею 0,4 га незаконним видобутком бурштину З вимогами усунути порушення прокурор Дубровицького району вніс директору держспецлісгоспу припис, який розглянуто, винних осіб притягнуто до відповідальності, землі відновлено.

Під час прокурорських перевірок в ДП СЛАП “Здолбунівський держспецлісгосп” виявлено, що його керівництво не забезпечує облік самовільних рубок, не вживає заходів проти засмічення лісових земель, а також не направляє матеріалів про ознаки злочинів в органи міліції, чим порушуються вимоги Лісового кодексу України та Санітарних правил у лісах України. На усунення виявлених порушень прокурор вніс директору держспецлісгоспу подання, яке розглянуто і задоволено, три винні посадові особи притягнуто до відповідальності.

З метою усунення аналогічних порушень вносили документи реагування прокурори Володимирецького, Корецького районів.
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини