Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

11:35 | У Рівному горів підвал багатоповерхівки

О 17:01 11-го жовтня за номером «101» від мешканців будинку, що розташований по вулиці Дубенська, БОС 280 в місті Рівне, надійшло повідомлення, що із підвального приміщення будинку йде густий чорний дим. На місце події відразу було направлено дві пожежні автоцистерни та оперативно-координаційний центр ГУ МНС в області. За кілька хвилин вогнеборці в апаратах захисту органів дихання вже приступили до ліквідації загоряння в підвалі п’ятиповерхівки.

Тим часом друге відділення рятувальників здійснювало обхід квартир нижніх поверхів, адже дим швидко наповнював житлові приміщення 1-го поверху. На щастя всі жителі перебували на вулиці та спостерігали за роботою працівників МНС. За короткий проміжок часу вогонь був приборканий. Згодом виявилось, що пожежа виникла в одній із кладовок підвалу. Вогонь знищив різноманітні речі домашнього вжитку та старі меблі.

Слід відмітити той факт, що мешканці будинку запевняли вогнеборців, що вхід в підвал завжди був закритий на замок, і на момент їхнього приїзду двері були закриті. Що ж стало причиною пожежі наразі встановлюють фахівці МНС.

Фахівці МНС, попереджують мешканців багатоповерхівок: коли спалахує полум’я в підвалах, створюється висока температура і сильне задимлення, що становлять значну загрозу для життя і здоров’я людини. Необхідно пам’ятати, що в підвалах громадських будівель можуть зберігатись чи використовуватись різні речовини і матеріали, при горінні яких виділяються сильнодіючі токсичні продукти горіння. Адже в багатьох будинках вони існують вони самі по собі, в абсолютній темряві, захаращені сміттям різноманітного виду. Підвали, як і всі приміщення потребують господаря. Пам’ятайте, вогонь помилок не прощає. А у випадку виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Народної служби порятунку “101”.
Про це повідомив Капітан служби цивільного захисту Микола Прокопчук, центр пропаганди ГУ МНС в Рівненській області.
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини