Ми у Facebook
07.02.2008, 07:36

Ярослав Голомша винаймає кімнату в міліції

Понад місяць тому Ярослав Голомша замінив на посаді начальника рівненської міліції Сергія Піддубного. Своє призначення він не пов’язує з тим, що його рідний брат Микола Голомша працює заступником Генерального прокурора України. Не зміг також Ярослав Голомша відповісти на питання, чи не стало його переведення на Рівненщину спробою примирити місцеву міліцію з прокуратурою. Наголосив, що головне його завдання — не допустити ріст злочинності в області.
Працюватиме на результат
— Ярославе Ярославовичу, де продовжить працювати Сергій Піддубний?
— На мою думку, це запитання доречніше поставити Сергію Миколайовичу. Та я, власне, впевнений, що його професійні якості, величезний практичний досвід, набутий за 37 років роботи в системі органів внутрішніх справ, не залишаться поза увагою керівництва МВС. Про це говорив і заступник міністра Володимир Євдокимов. Впевнений, час усе розставить на свої місця.
— Чи можливо, що й далі працюватиме в рівненській міліції?
— Думаю, що відповів на це запитання.
— Які завдання поставив перед вами міністр УМВС Юрій Луценко?
— Завдання одне — щоденно організовувати роботу, аби не допустити ріст злочинності в регіоні. Захищати права, свободи та законні інтереси громадян. Розкривати злочини. Ви знаєте, що Рівненщина в першу чергу потерпає від старателів, які незаконно видобувають бурштин-сирець у північних районах області. Незаконна вирубка лісу — не менш проблематичне питання сьогодення. І таких чимало. Так що завдань вистачає. І вирішувати їх потрібно вже сьогодні.
— Які основні завдання перед собою ставите на цій посаді ви самі?
— Налаштувати роботу всього колективу працювати на результат. Злочинці повинні розуміти, що їм протистоїть серйозна, потужна, професійно грамотна команда професіоналів. Що будь-який злочин буде розкрито, якщо не сьогодні, то завтра. Іншого варіанту немає. І головне — дбати про людей. Якби ви знали, наскільки сьогодні міліціонер соціально незахищений! Моє кредо: дати людині, а потім вимагати. Щоправда, без державного втручання це зробити важко. Все, на жаль, залежить від фінансування.

З Пришком перетинався
по службі
— Як вважаєте, чи не стало ваше призначення та переведення Олексія Баганця, який конфліктував із попереднім начальником міліції, спробою примирити прокуратуру та міліцію?
— Мені мало що відомо з цього питання.
— Чи сприяло вашому призначенню те, що ваш рідний брат Микола — заступник Генерального прокурора?
— Ні.
— Які стосунки у вас із новим прокурором області Анатолієм Пришком?
— Свого часу наші життєві дороги перетиналися по службі. Знаю Анатолія Пришка як досвідченого прокурора, професіонала з великої літери.
— Ви вже визначилися з командою? Начальників яких управлінь, відділів і райвідділів плануєте замінити?
— Не ставлю і не ставив собі за мету когось знімати. Дотримуюсь позиції, що кожен працівник має зрозуміти мої вимоги, а вони стосуються лише професійної сторони, і визначитись, чи має він бажання працювати в команді, чи ні.

Пропагує здоровий спосіб життя
— Де ви зараз проживаєте, адже приїхали сюди зі столиці?
— Винаймаю за власні кошти кімнату в одному з відомчих закладів управління МВС.
— Чи переїде до Рівного ваша сім’я?
— Ми ще не обговорювали це питання у родинному колі. Власне, діти звикли та люблять свої навчальні заклади. Тому питання з переїздом буде непростим. Поживемо — побачимо.
— Кажуть, що ви активно займаєтеся спортом...
— Я впевнений і намагаюсь довести це своїм підлеглим, що фізична підготовка, спорт — потрібні для професійного росту співробітника міліції. Адже у фізично та духовно здорової людини формуються такі необхідні якості, як концентрація уваги, пам’яті, оперативного мислення, емоційної стійкості.
Наприклад, в США не досягнеш позитивних моментів у роботі, якщо не береш участі у будь-якій спортивній секції чи клубі. Адже на заняттях можна спровокувати нестандартні ситуації, наприклад, несправедливе чи агресивне суддівство, щоб навчити міліціонерів керувати своїми емоціями. Це дуже важливо в оперативній роботі. Сам я щодня тренуюсь і не уявляю свого життя без бойових видів спорту.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ