Ми у Facebook
27.09.2010, 16:25

Українська Вікіпедія змагається за вихід у топ-15 найбільших у світі

Між українською та фінською Вікіпедіями почалася напружена боротьба за вихід у топ-15 найбільших онлайн-енциклопедій.
Про це повідомляє watcher.com.ua
У червні 2010 року фінський розділ Вікіпедії налічував 239 тисяч статей, в той час як український – 210 тисяч. Минулої суботи фінська вікі перетнула позначку у 250 тисяч статей, але автори українського розділу не здаються, і поставили собі за мету увійти у топ-15 найбільших мовних розділів Вікіпедії.

Розрив між фінським та українським розділом стрімко скорочується, і наразі різниця становить 19 тисяч статей. У середньому кожної доби на uk.wikipedia.org з`являється по 200 нових матеріалів, а 26 серпня був поставлений своєрідний рекорд. Лише за один день українська Вікіпедія поповнилась більш ніж сімома сотнями статей.

Спостерігати за своєрідними перегонами можна на спеціальній сторінці.

Тим часом кількість статей у французькій вікі перевищила мільйон: цей розділ є третім після англійського та німецького. До мільйона статей наближаються італійський та польський розділи.

Всі статті у Вікіпедії створюються силами добровольців, а сам проект є некомерційним. Вікіпедія існує за рахунок пожертвувань і це дозволяє їй залишатися найбільшим у світі сайтом без реклами та четвертим сайтом за популярністю у світі.

Українською Вікіпедією керує фонд Вікімедіа-Україна. Над проектом працюють 20 адміністраторів. Кількість зареєстрованих користувачів – 65 тисяч, але лише кілька сотень з них ведуть активну роботу з наповнення сайту.





На правах реклами