Ми у Facebook
11.05.2011, 12:42

Рівнянин відкривав перший в Україні пам’ятник броварям

У Львові відкрили перший в Україні пам’ятник броварям. Урочисту подію приурочили до святкування 755-річчя міста. Його встановили у центрі Львова на проспекті Свободи. Разом з офіційними особами відкривали пам’ятник й живі скульптури, серед яких, до речі, був й актор-мім з Рівного Корній Демидюк.
Ініціатором встановлення пам’ятника стала Львівська пивоварня.
"Для нас день народження міста — справжнє свято. Адже підприємство вже багато років черпає натхнення та сили для праці у Львові. Тому кожного разу ми намагаємося привітати місто по-особливому. Цей пам’ятник став одним із наших подарунків до 755-річчя Львова", — поділився в.о. директора Львівської пивоварні Роман Головня.



Відкриття першого пам’ятника броварям привернуло увагу багатьох людей, які зібралися у центрі міста. Перед присутніми постав двометровий бронзовий монах-пивовар із бочкою "Львівського" пива на плечі. Але це незвичайний постамент. Унікальності пам’ятнику додає годинник, який розміщується на лицевому торці бочки. Щодня рівно о 17.15 він гратиме пісню броварів у виконанні вокальної формації "Піккардійська терція", автором якої став відомий український композитор Анатолій Кос-Анатольський. Інша оригінальна особливість годинника — його стрілки. Їх можна рухати та зміщувати, але вони все одно самі стануть на своє місце. А от з іншого боку бочки охочі зможуть прочитати історію львівського пива.



Конкурс проектів пам’ятника оголосили ще у вересні минулого року. У ньому змагалися п’ять митців. На розсуд журі вони представили пам’ятники у вигляді бульбашок, що котилися по траві, лева з пивом, діжку з піною, на якій була зображена імітація старого Львова. Серед усіх конкурсних робіт перемогу здобув проект львівського скульптора Володимира Цісарика. Журі визнало його найкреативнішим і таким, що найкраще відповідає образу львівського пивовара.

В центрі - рівненський актор Корній Демидюк
В центрі - рівненський актор Корній Демидюк



"Приємно, що мені випала честь долучитися до створення нового пам’ятника архітектури рідного міста. Сподіваюся, що він стане ще однією родзинкою Львова, що прикрашатиме місто та привертатиме увагу його мешканців та туристів, — зауважив пан Володимир. — Основною ідеєю було поєднати образ броваря й часу. У процесі роботи вирішили представити "час" у вигляді годинника.

Невдовзі пам’ятник броварям доповнюватимуть невеличкі батяри (особа, яка має дивні погляди і робить непередбачувані вчинки, авантюрист, гульвіса — авт.). Вони також прикрашатимуть найнесподіваніші місця та ресторани Львова.







На правах реклами