Ми у Facebook
30.05.2011, 13:47

У Рівному прапорщик військової частини розпродував гранати по 70 гривень

Рівненські правоохоронці затримали на гарячому прапорщика 13 армійського корпусу. Підприємливий розпродував усім охочим бойові гранати РГД-5 по 70-170 гривень. Наразі правоохоронці встановлюють особи покупців.
Обороноздатність країни залежить від військових, адже на них Конституцією покладено цей обов’язок. Своє бачення зміцнення військової міці України мав прапорщик однієї з військових частин 13 армійського корпусу. А саме – він вирішив підтримати громадянську самооборону мешканців області бойовими гранатами.

За символічну "соціальну" компенсацію – від 70 до 170 гривень. "Свідомим" громадянам військовий продавав гранати РГД-5. Його благодійні наміри по достоїнству оцінили і вибагливі покупці під час контрольної закупівлі. От тільки покупцями виявились працівники рівненської міліції.

– На гарячому ми затримали прапорщика та ще двох його цивільних спільників, – розповів на прес-конференції начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко. – Під час обшуку виявили хованку з 30 гранатами у військового вдома. Ще 111 гранат були заховані на робочому місці прапорщика. Зараз триває розслідування, а тим часом від виконання службових обов’язків відсторонений т.в.о. командира 13 армійського корпусу Ігор Колесник.

Так що покататися керівник військових на новому позашляховику УАЗ-3160 Hunter уже не встигне.

Тим часом правоохоронці шукають покупців гранат та встановлюють точну кількість уже реалізованого товару, щоб зловмисники не встигли використати гранати за призначенням.





На правах реклами