Ми у Facebook
06.11.2012, 10:09

ТОП-10 фото українського конкурсу "Вікі" любить пам’ятки-2012" [+Фото]

Урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу «Вікі любить пам’ятки» та презентація фотовиставки кращих робіт відбулася 4 листопада у приміщенні Дому культури і освіти «Майстер-клас» (м. Київ).

На фотовиставці було представлено 54 фотографії з України та 11 кращих фотографій з інших країн, що також проводили конкурс «Вікі любить пам’ятки».

Кількість завантажених для участі в конкурсі світлин українських пам’яток перевищила 33 тисячі. Україна посіла третє місце серед 36 країн-учасниць, залишивши далеко позаду Росію та інші країни СНД, країну-засновника конкурсу — Нідерланди і навіть США, Францію та Німеччину, які мають значні фінансові ресурси на його організацію та проведення.

Конкурс тривав з 1 до 30 вересня. Протягом цього часу фотографи і фотолюбителі різних країн завантажували свої світлини на Вікісховище. 2012 року географія конкурсу охопила 4 континенти. У базі даних конкурсу зібрано понад 800 тисяч пам’яток, які пропонувалися учасникам конкурсу. Мета конкурсу «Вікі любить пам’ятки» — зібрати фотографії усіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити ці фотографії на Вікіпедії — вільній енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони користувачів з усього світу.

Школярі також приєдналися до участі в українському конкурсі. Офіційним партнером «Вікі любить пам’ятки-2012» виступила Всеукраїнська освітня мережа «Щоденник.ua». «Вікі» та «Щоденник» об’єдналися заради спільної мети – поширення безкоштовних освітніх знань через Інтернет. Загалом до конкурсу приєдналося 8000 учнів та педагогів.

10 кращих фото конкурсу:

1 місце



Троїцький монастир, Чернігів, автор Valerii Sorokin

2 місце



Фортеця Єні-Кале, Керч, автор Derevyagin Igor

3 місце



Хотинська фортеця, Хотин, автор Denis Vitchenko

Місця з 4 по 10



Вітряк у Музеї просто неба в Пирогові, Київ, автор Roman Starchenko



Одеський оперний театр, Одеса, автор Alex Levitsky & Dmitry Shamatazhi



Пам’ятник затопленим кораблям, Севастополь, автор



Церква Святого Пантелеймона, Івано-Франківська область, автор Klymenkoy



Придорожний пам’ятник-вежа в Гологорах, Львівська область, автор Haidamac



Покровська церква, Полтавська область, автор Denis Vitchenko



Садиба у селі Качанівка, Чернігівська область, автор A-designer


Організатори конкурсу вже готуються до проведення конкурсу «Вікі любить пам’ятки-2013. Старт - у вересні.





На правах реклами