Ми у Facebook
24.12.2012, 14:26

ТОП-5 незвичних лавочок Рівненщини (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

За нинішньої погоди на лавочці не посидиш - тут аби від роботи до дому добігти і не змерзнути! А ось подивитись на ці "малі архітектурні форми" як на витвір мистецтва - цілком реально! Ми знайшли на Рівненщині 5 оригінальних лавочок із власною історією. Знайомтесь!
1. Лебеді на “Лебединці”

Ця оригінальна архітектурна композиція з'явилась у парку "Лебединка", поблизу обласної бібліотеки, у листопаді. "Лебедину" лавочку рівнянам подарував засновник Видавничого дому “ОГО” Віктор Данилов.

Образ лебедів на папері втілив лідер гурту "Ot Vinta" Юрій Журавель, а з металу їх вирізав рівненський підприємець Олександр Кулаковський.

Відкриття лавочки, яка в теплу пору року неодмінно стане одним із найулюбленіших місць для фотографування молодят та спілкування закоханих, стало своєрідним фіналом цілого каскаду заходів з нагоди 20-річчя газети "ОГО", які відбувались у Рівному впродовж року.

“ОГО” до свого ювілею подарувала Рівному “лебедів”

У Києві з'явилися лавочки для поцілунків



2. Подарунок від "РОТАРІ"

У липні на центральній алеї рівненського парку культури та відпочинку ім.Т.Шевченка встановили вишукану ковану лавку від клубу "РОТАРІ". Президент клубу в м. Рівне Леся Кльонова виготовала лавочку з ротарійською символікою за власний кошт. Ця подія продовжила список благодійних справ рівненських ротарійців, які вже більше десятка років допомагають громаді міста вирішувати суспільні проблеми. Лавочку виготовили майстри Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.



Вишукана кована лавка від клубу "РОТАРІ" – для Рівного

3. Пам'ятник Уласу Самчуку
Чимало молодих рівнян мають у своїх фотоархівах світлину "на лавочці з Уласом Самчуком". Декоративна лавка - один із елементів пам'ятника видатному українському письменнику і публіцисту, який відкрили на Тетральній площі Рівного 20 лютого 2005 року, до 100-річчя від дня народження Уласа Самчука, уродженця села Дермань (нині - Здолбунівський район). Автор пам'ятника заввишки 3,15 м - скульптор Володимир Шолудько, архітектори - Микола Пасічник, Віктор Ковальчук та Тетяна Мельничук. Встановили його з ініціативи обласних організацій Національної спілки письменників України та Української народної партії й редакції часопису "Волинь". У роки Другої світової війни Улас Самчук редагував газету "Волинь" у Рівному.



Улас Самчук у "Літературних ювілеях Рівненщини-2012"

4. Перший спудей Східної Європи

Один із головних об'єктів для фотографування гостей та студентів Національного університету "Острозька академія" відкрили напередодні початку нового 2011/2012 навчального року. Зініціював встановлення скульптури ректор Острозької академії Ігор Пасічник, прагнучи таким чином підкреслити той історичний факт, що Острозька академія була першим вищим навчальним закладом на східно-слов’янських землях. Пам’ятник, виготовлений із полімерів, – справа рук скульптора Острозької академії Віктора Архіпова та його дружини Ольги. Студенти відразу ж започаткували традицію потирати "на щастя" потилицю свого попередника та ремінець його сумки з написом латиною "ACADEMIA OSTROGIENSIS".



Пам’ятник першому спудею Східної Європи спорудили в Острозькій Академії

5. Лавочка від депутата

Цією лавочкою у теплу пору року користуються переважно мешканці Нового Двора, чекаючи на маршрутку. Оригінальності їй додає не примітна на перший погляд табличка з ім'ям депутата міської ради від цього мікрорайону Рівного. "Зроблена справа краща від слів... Анатолій Чугуєвець", - сповіщає табличка.



Реклама? Реклама! Але покладімо руку на серце: якби кожен депутат подарував Рівному хоча б по одій лавочці - наше місто стало б іще зручнішим для життя!

У Львові до цього вже, до речі, додумались: у листопаді нинішнього року міська влада запропонувала городянам встановлювати "іменні" лавочки у Стрийському парку. "Ідея галереї полягає у встановленні громадянами садово-паркових диванів із вигравіюваними табличками на честь днів народжень, ювілеїв, весіль, вираження почуттів", - пояснила прес-служба Львівської міськради. Середня вартість лавочки, які пропонують встановити львів'янам, - близько 3,5 тис. грн. За збереження "садово-паркових диванів" відповідатиме місцеве комунальне підприємство.

Можливо, щось подібне з часом з'явиться і у Рівному? Пройдуть морози, зійде сніг, весна покличе рівнян до місць відпочинку... і, як кажуть, чому б і ні?! А ви як вважаєте? Висловлюйте свою думку у коментарях!






На правах реклами