Ми у Facebook
03.04.2013, 17:46

"Міленіум Плаза" - "замальовка", але людям все одно не дають приватизовувати землю в центрі Рівного

Мешканцям вулиці Некрасова депутати знову відмовили у приватизації землі, де вони проживають. Незважаючи на те, що у реалізацію проекту «Міленіум Плаза» ніхто не вірить,а сам міський голова каже, що «забороняти мешканцям центрального району приватизовувати землю під житловими будинками немає сенсу».
Ще у листопаді 2011 Володимир Хомко підтверджував, що за мешканцями центральної частини міста насправді не закріплюють землю, бо ці будинки входять у територію ділової забудови "Міленіум Плаза".

Однак на останній сесії Рівнеради, 2 квітня, при розгляді питання "Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення безоплатно у спільну сумісну власність земельної ділянки у провулку Некрасова, 5" з'ясувалося, що «там фактично вся земля вже в приватній власності, одну з останніх ділянок приватизували ще в 2007 році» (цитата Володимира Хомка — авт.)

Прокуратура перевіряє, куди поділись гроші міського бюджету, виділені на “Міленіум-Плаза”

За словами депутата Рівнеради, дільничного лікаря-терапевта рівненської поліклініки № 2 Ірини Віноградової, вона прекрасно знає людей, що просять приватизувати цю ділянку.

- Любов Адамівна (Тищецька — авт.) - моя пацієнтка. Вони з родиною давно живуть на тому місці і мають повне право на ту ділянку.

Тут її підтримав міський голова Рівного:

- Забороняти мешканцям району приватизовувати землю під житловими будинками немає сенсу. У випадку реалізації "Міленіум Плаза" все одно нам доведеться викупляти землі назад. Що тримати? Там все вже продано. І треба віддавати його людям, які там мають житло»

КРУ виявило порушення при розробці проекту забудови центру Рівного "Міленіум-Плаза"

Однак, депутати не прислухались ні до колеги, ні до очільника міста і проголосували проти прийняття рішення.

P.S.
Вже після сесійного засідання на моє запитання: «Ставимо остаточну крапку на проекті «Міленіум Плаза»?» Володимир Хомко відповів:

- «На ньому не можна ставити крапку, бо проекту... взагалі немає. Те, що називалося «Міленіум Плаза», - ніякий не проект. Це просто замальовка. Всі ми прекрасно знаємо, для чого це робилося...».

Довідково
Проект “Міленіум Плаза” передбачав, що на місці нинішніх, переважно, одноповерхових будинків між рівненськими вулицями 16 Липня і Драгоманова мають постати сучасні ділові та розважальні споруди. На проект витратили 800 тисяч гривень із міського бюджету.

"На думку заступника міського голови, головного архітектора Рівного Миколи Пасічника, цей проект реально втілити в життя вже й у найближчі десять років", - писав OGO.ua у 2004 році у матеріалі "Новий центр".

У 2014 році термін такої "заяви" Миколи Пасічника закінчується :)







На правах реклами