Ми у Facebook
04.06.2013, 15:00

Рівненський облмуздрамтеатр сумує з приводу смерті Атталії Гаврюшенко

Фото надане Е. Хитрим

Сьогодні вранці, 4 червня перестало битись серце прекрасної людини, талановитої актриси та режисера Атталії Матвіївни Гаврюшенко. Колектив Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру глибоко сумує з приводу непоправної втрати і висловлює співчуття рідним та близьким.
Із 85 років життя - 70 пані Атталія присвятила театрові. У повоєнний час, дванадцять років вона віддала Тернопільському обласному театру, згодом з сім’єю переїхала до Рівного. Тут довгий час працювала провідною артисткою у Рівненському обласному академічному музично-драматичному театрі.

У репертуарі Атталії Гаврюшенко - ціла низка яскравих ролей. Вона була прекрасним партнером по сцені та чудовою дружиною нині покійному народному артистові України провідному акторові Рівненсього облмуздрамтеатру Анатолію Гаврюшенку.

Свій артистичний талант пані Атталія поєднала із режисурою. Її дітищем став народний аматорський молодіжний театр заснований у 1968 році при Рівненському педінституті. Понад чотири десятиліття ніжна душею і чутлива жінка була засновником та незмінним, відданим керівником, режисером театру, який нині базується у Рівненському міському Палаці культури “Текстильник”.

Анатолій Гаврюшенко: У театрі я прожив довше, ніж удома

Незважаючи на поважний вік, пані Атталія активно працювала, часто виходила на сцену разом зі своїми акторами у різноманітних ролях. Театр Атталії Гаврюшенко - неодноразовий лауреат та переможець театральних фестивалів у Білостоці та Бєльск-Підляському (Польща), фестивалів "Від Гіпаніса до Борисфена" (м.Очаків), "Театральна осінь" (м.Прилуки).

У 2012 році справа життя Атталії Матвіївни Гаврюшенко, служіння театрові, міська влада оцінила званням Почесного громадянина міста Рівне.

У серцях її колег, рідних та друзів пані Атталія назавжди залишиться Людиною щедрої, багатої душі та ВЕЛИКОГО СЕРЦЯ, а в історії Рівненського академічного музично-драматичного театру – цілою епохою.






На правах реклами