Ми у Facebook
22.06.2013, 16:53

Значення свята Трійці: слово священика [БЛОГИ]

Що символізує свято Трійці? Якою є його історія? Які особливості відзначення варто знати? Дізнайтесь більше із перших уст у блогах OGO.ua!
Трійця належить до 12 найбільших християнських свят у році. Його відзначають на 50-й день після Пасхи і на 10-й день після Вознесіння Господа Ісуса Христа на небо.

- Історія цього свята така. Єврейський народ ще здавна щорічно святкував три великі празники: празник Пасхи, празник П`ятдесятниці і празник Кучок... Спочатку П`ятдесятниця — це було свято жнив і подяки. Того дня за приписом закону приходила до Єрусалима велика кількість євреїв з усіх-усюд, навіть з далеких країв, щоб подякувати Богові за земні плоди та скласти з них у храмі свою жертву. Пізніше до празника П`ятдесятниці, як свята жнив, долучився ще й історичний мотив: річниця надання Божого Закону на горі Синай 50-го дня після виходу з Єгипту, - розповідає у тематичному блозі "Рівненщина релігійна" настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького, декан гуманітарного факультету Національного університету "Острозька академія" Василь Жуковський.

Троїцькі монастирі Рівненщини

- Спаситель наш, Господь Ісус Христос, розлучаючись зі Своїми учениками перед голгофськими стражданнями, обіцяв послати іншого Утішителя - Святого Духа, - продовжує Василь Жуковський. - "Я ублагаю Отця, - сказав Він, - й іншого Утішителя дасть вам, щоб був з вами повік, Духа істини" (Ін. 14, 16 - 17). І після Свого Воскресіння, явившись апостолам, Христос велів їм не відлучатися з Єрусалима: чекати обіцяного Утішителя. І ось настав день, коли Господь виконав свою обіцянку. Коли минуло п`ятдесят днів від страстей Господніх і мученицької смерті Його на хресті, всі учні Ісуса Христа разом з Ма­тір`ю Божою та деякі святі жінки й іудеї, які увірували в Нього, всьо­го близько 120 осіб, зібрались в одному домі на Сіонській горі. Як завжди, вони молилися й чекали зішестя Святого Духа, як було обіцяно Господом. І раптом зчинився шум із неба, ніби буря зненацька зірвалась, і пере­повнила весь той дім, де сиділи вони. І з`явилися їм язики поділені, немовби вогненні, та й на кожному з них по одно­му осів. Своїм незвичайним явленням Святий Дух ясно відкрив Своє Божество і показав таїну Святої єдиносущної і нероздільної Тройці. Бог-Отець послав у світ Свого Сина, а Син Божий - Ісус Христос - послав від Отця Святого Духа. Ось чому св. Церква закликає нас на поклоніння Святій Тройці.

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ ПРО СВЯТО ТРІЙЦІ





На правах реклами