Ми у Facebook
29.07.2013, 10:39

Військові та журналісти з Рівного відвідали Брестську фортецю

Військовослужбовці 55 окремого лінійно-вузлового полку зв’язку та журналісти Рівного відвідали Меморіальний комплекс «Брестська фортеця-герой», що в Білорусі.
Зокрема, 34 воїни-зв’язківці та 8 журналістів за підтримки ветеранської організації полку зв’язку здійснили подорож до місць бойової слави.

- Зв'язок поколінь дуже важливий для нас, тому ветеранська організація намагається підтримувати патріотичний дух нових генерацій військовослужбовців на дійсно героїчному минулому, - розповів організатор поїздки, голова ветеранської організації 55 окремого лінійно-вузлового полку зв’язку майор у запасі Олександр Зайчук.

За словами Олександра Зайчука, сьогодні не легко знайти достатньо ресурсів, а інколи і часу, аби розповісти й показати те, як загартовувався військовий характер. Організації цієї поїздки допомогли керівник Рівненської обласної громадської організації «Жінки Батьківщини» Марія Конощук, меценати Олександр Нестерук та Михайло Кириллов. Організатор сподівається, що це започаткує традицію подорожей місцями бойової слави, де брали участь і українські воїни.

До так званого «військового паломництва» було залучено вісім журналістів краю під керівництвом голови рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України Дмитра Тарасюка. Такі спільні подорожі, на переконання організаторів, не лише поліпшують зв’язки армії із суспільством, а й допомагають залучити молодих фахівців журналістики до заходів військово-патріотичного виховання.

- Я вперше відвідала Брестську фортецю і справді вражена побаченим. Дух цього місця нагадав те, що ми часто забуваємо в буденності – мирне небо коштувало мільйонів безневинних життів. Це викликає особливу повагу до сьогоднішніх військовослужбовців, які за потреби зроблять усе, аби наше небо залишалося і надалі мирним, - поділилася журналіст телеканалу «Рівне 1» Ольга Міхньов.

Голова ветеранської організації 55 окремого лінійно-вузлового полку зв’язку переконує, що ця подорож лише перша в списку. Олександр Зайчук планує з діючими військовослужбовцями прослідувати шляхом полку під час Другої світової війни та побувати у тих містах, де військова частина брала участь у боях.

- Одна справа говорити, а зовсім інша – побачити самому. Для більшості учасників подорожі це стало першим таким «паломництвом» до місць героїчного воєнного минулого. Ми усі відкрили щось нове для себе з історії. Переконаний, такі подорожі не лише розвивають кругозір військовослужбовців, а й сприяють здруженості військових колективів, - підсумував заступник командира 55 окремого лінійно-вузлового полку зв’язку підполковник Володимир Богдан.

Додатково:

Після нападу фашистських військ на СРСР Бересть відразу опинився у глибокому тилу ворога, де радянський гарнізон продовжував чинити опір ще декілька тижнів. За цей подвиг Брестська фортеця отримала почесний статус фортеці-героя поряд з містами-героями Радянського Союзу.

Після остаточного оволодіння містом німецькі окупанти 1 вересня 1941 року зробили Брест адміністративним центром Генеральної округи Брест-Литовський, і в цьому статусі місто залишалося до 19 червня 1942 р. Одночасно і аж до визволення радянськими військами 28 липня 1944 р. місто було центром Берестейського ґебіту.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 13:00 Центр міста розквітає : У Рівному встановлюють писанковий сад

25.04, 12:33 Рівнянки достроково отримали можливість виступати у Суперлізі

25.04, 12:20 На Рівненщину прибув п'ятий евакуаційний потяг: Де поселять людей

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковини аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра