Ми у Facebook
26.08.2013, 13:53

На закритті ковальського фестивалю відкорковували пляшки щойно зробленим штопором [+Фото]

Другий день міжнародного фестивалю ковальського мистецтва "Металеве серце" продовжував дивувати, розважати та веселити рівнян.
Другий день міжнародного ковальського фестивалю не обійшовся без сюрпризів. Адже ковалі, як люди творчі, старалися проявити усі свої таланти.

У Рівному визначили найкращого металевого янгола [+Фото]

Так, 24 серпня вмінням піднімати вагу зубами демонстрував голландець Хуб Сенсен. А вже наступного дня, аби заповнити невелику паузу, дивував вправністю рук японський гість Міцуо Нісіда.

У його вправних руках отримав нове життя відомий фокус, звісно ж з металевим присмаком. Кільце без жодних прорізів умить опинилося на нитці, хоч і вона утворювала щільне кільце. Чи варто говорити, що і кільце і нитка були металевими?

Дивував вправністю рук японський гість Міцуо Нісіда.
Дивував вправністю рук японський гість Міцуо Нісіда.


Увесь день ковалі обдаровували головну скульптуру фестивалю - Даринку - прикрасами у волосся.

ФОТОГАЛЕРЕЯ: Чим прикрасили волосся рівненської Даринки сотня ковалів?

- Цю скульптуру створив рівненський коваль Роман Велігурський, - розповіла ведуча фестивалю Тетяна Кравчук. - Вона наснилася йому саме такою. А у волоссі у неї було все те, що росте на нашій землі. Саме такі прикраси і створювали учасники фестивалю.

Чого тільки не прикріпляли у волосся Даринки ковалі! Вишні, яблука, численні квіти... Голландські майстри викували чотири елементи - три квітки від кожного коваля і серце з іменами кожного з трьох майстрів, яке подарували Рівному.

Квасилівські майстри Еммануїл Бурик та його дочка Мар'яна Хитик приготували для Даринки квіти та шишки
Квасилівські майстри Еммануїл Бурик та його дочка Мар'яна Хитик приготували для Даринки квіти та шишки


Роздивитися усі прикраси рівняни зможуть зовсім скоро. Як запевнив міський голова Рівного Володимир Хомко, Даринка стане першою кованою фігурою, яку встановлять на асфальтованих доріжках вздовж Лебединки.

На завершення фестивалю учасники зробили Роману Велігурському іще один подарунок:

БІЛЬШЕ ФОТО З ФЕСТИВАЛЮ У ФОТОГАЛЕРЕЇ

- Нам хотілося випити чогось, але всі пляшки були закорковані, - розповідав Хуб Сенсен. - І відкрити їх не було чим. Тому я своїми руками зробив оцей штопор. Візьми його і відкрий нарешті пляшки!

Роман Велігурський відразу випробував подарований голландцем штопор
Роман Велігурський відразу випробував подарований голландцем штопор


Штопор виявився справним і зі своєю функціональною задачею впорався :)





На правах реклами