Ми у Facebook
18.09.2013, 20:13

На Рівненщину привезли частку мощей цілителя, який вилікував Володимира Мономаха

До Свято-Михайлівського храму Млинова днями прибула ікона преподобного Агапіта цілителя Печерського із часточкою його мощей. Святиню привезли із Жидичинського Свято-Миколаївського чоловічого монастиря, що в Ківерцівському районі на Волині.
Зустріти ікону прийшло чимало млинівчан, які прагнули вшанувати преподобного Агапіта, попросити у нього про заступництво та зцілення від різноманітних хвороб.

Розділити із парафіянами Свято-Михайлівського храму радість від перебування у Млинові такої святині прибули ченці зі Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких Могилах, намісник обителі ігумен Софроній (Бордюк) та ієромонах Онуфрій (Ляда). У храмі відслужили акафіст та молебень до преподобного Агапіта, повідомляє прес-служба Рівненської єпархії з посиланням на monastyr.in.ua.

Агапіт Печерський — чернець Києво-Печерського монастиря, відомий як цілитель тяжких захворювань. Жив у другій половині ХІ століття. Агапіт лікував за допомогою зілля, яке сам готував, та молитви. Вилікував Володимира Мономаха, якому передав своє зілля. Був прозваний «безмідником», оскільки не брав за лікування платні. Агапіт, який помер у 1095 році, похований у Ближніх печерах Києво-Печерської лаври. Канонізований православною церквою як преподобний.

15 вересня вшановують засновників Києво-Печерської лаври





13 вересня - покладення чесного пояса Пресвятої Богородиці








На правах реклами