Ми у Facebook
30.03.2014, 19:50

На Рівненщині облаштовують парк Героїв Майдану

Нещодавно Сарненська міська рада прийняла рішення про перейменування парку «Комсомольський», що знаходиться по вулиці Суворова в Сарнах, на парк «Героїв Майдану». Окрім нової назви старий парк отримає нове життя, адже там буде проведена масштабна реконструкція.
Осучаснені місця для відпочинку, безпечні пішохідні доріжки, сто дерев у пам’ять загиблим героям, пам’ятник на честь «Небесної сотні» та абсолютно новий ландшафтний дизайн – це основні завдання над яким працюватиме спеціальна комісія, повідомляє офіційна сторінка Сарненської міської ради. Очолити такий масштабний проект доручили депутату VІ скликання Сарненської міської ради Едуарду Раковцю. До роботи долучені спеціалісти у галузі дизайну, архітектури, художнього мистецтва, лісового господарства, історії та етнографії, а також представники громадськості та міськвиконкому.

У Сарнах буде парк Героїв Майдану

Днями у Сарненському міськвиконкомі відбулось перше засідання комісії, де присутні поділились своїми баченнями, планами та висловили побажання місцевих жителів щодо проведення реконструкції.

ФОТО: у Рівному на траурному вічі вшанували героїв Небесної сотні

«Ми визнаємо історію, намагаємось розділили думки кожного і віднайти компромісний варіант. Частину демонтованого «Комсомольського» пам’ятнику (він був розміщений у перейменованому парку - прим. ред.) буде передано до Сарненського історико-етнографічного музею як згадку про історичне минуле. Але сьогодні ми продовжуємо жити далі і варто розуміти, що нещодавні події також посіли важливе місце у історії та розвитку нашої держави. На місці колишнього «Комсомольського» парку варто створити не лише місце історичної пам’яті, а й облаштувати сучасні місця для відпочинку», - наголосив міський голова Сарн Сергій Євтушок.



Рівне: портрет Сашка Білого - поряд з героями Небесної сотні [ФОТОФАКТ]

Усі присутні погодились з тим, що у новому парку облаштують також ігровий майданчик, адже більшість жителів, які живуть поблизу колишнього «Комсомольського парку» не мали місця для прогулянок та відпочинку з дітьми біля власних житлових територій.



Нагадаємо, що Сарненська міська рада перейменувала парк "Комсомольський", що на вулиці Суворова в райцентрі, на парк Героїв Майдану рішенням від 27 лютого.





На правах реклами