Ми у Facebook
23.06.2014, 15:19

Волинські танкісти обрали смерть замість полону [+Відео]

Екіпаж українського танка, потрапивши в оточення в Станиці Луганській, підірвав себе гранатою. Всі члени екіпажу загинули. Екіпаж виявився на ворожій території без прикриття і відстрілювався до тих пір, поки всі приціли були розстріляні противником.
У складі екіпажу танку Т-64Б, який підбили терористи біля села Станиця Луганської області 18 червня, було двоє волинян. Причини загибелі встановлює слідство, та в мережі є повідомлення про те, що екіпаж підірвав себе, аби не здатися ворогу. Пишуть Волинскі новини.

18 червня 2014 року біля села Станиця Луганської області терористи підбили український танк Т-64Б. У складі екіпажу були двоє мешканців Волинської області:

Іван Петрович Ващеня з села Туричани Турійського району, 1975 року народження. У нього залишилося вдома двоє дітей.

На Волині у «Правому секторі» та Автомайдані - розкол

Молодший сержант Володимир Антонович Крохмаль з села П’ятидні Володимир-Волинського району, 1987 року народження.

Про те, що волиняни загинули саме тоді, підтвердив керівник регіонального медіа-центру Міністерства оборони, підполковник Володимир Скоростецький. Однак, як саме загинули військові – поки невідомо. Усі обставини події знає лише слідча комісія прокуратури, поки що результати слідства невідомі.

В мережі з’явилося відео підбитого танку. Зі слів очевидців, танк потрапив у оточення. А екіпаж, ймовірно, підірвав себе, аби не здаватися в полон і не віддавати бойовий танк на озброєння терористів.



Хто може очолити Волинську ОДА?


Користувач Костянтин Зотов, пише зі слів очевдців:
"Снайпера порозбивали приціли і перископи і машина опинилася в безпорадному стані. Стріляти можна було тільки навмання. Чому танк виявився без прекритія в повній самоті, ще треба з'ясувати. Перед тим, як були розбиті прилади командира танка, він встиг помітити гранатометників, які йшли із зеленки до будинку, з якого били снайпера. Після того, як були розбиті перископи механіка і командира: танк зробив один залп у бік будинку звідки били снайпера в надії, що зачепить гранатометників. Але на жаль. Через хвилину після залпу по броні вже стукали прикладом.

Ще через хвилину пролунав хлопок і з дула повалив спершу дим, потім вогонь, пізніше вогонь повалив вже з люків на вежі. Екіпаж не захотів здаватися в полон і дарувати ватникам Т-64БМ. Підірвали себе разом з танком гранатами. Такому героїзму пацанів потрібно ставити в пам'ять пам'ятник. Сподіваюся, що побуваю на місці, де все це сталося і встану на коліна перед бойовою машиною і душами тих хлопців, що не захотіли здаватися в полон, а вирішили підірвати себе разом з танком".
Про це пишуть у соціальних мережах та на блогах очевидці.


Правоохоронці Рівного встановили місцеперебування військового, який потрапив у полон до сепаратистів


До слова, минулого року волинські танкісти отримали звання найкращих в Україні. Перемога військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади 13-го армійського корпусу у найпрестижніших змаганнях серед танкових взводів українського війська у колах професіоналів вітчизняної армії.

Волинських танкістів, які замість полону обрали смерть, поховали в їх населених пунктах.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ