Ми у Facebook
26.07.2014, 10:32

Порошенко дав команду запуску 3G Інтернету в Україні

Нацкомісія з питань зв'язку та інформатизації повинна до 30 жовтня цього року провести тендери на видачу ліцензій на 3G Інтернет.
biz.liga.net повідомляє, що Президент України Петро Порошенко доручив уряду та іншим органам влади забезпечити проведення конверсії радіочастотного ресурсу, необхідної для запуску зв'язку стандарту UMTS (3G) до 15 серпня. Відповідний указ опублікований на офіційному сайті президента.

Нацкомісія з питань зв'язку та інформатизації зобов'язана до 30 жовтня провести тендери на видачу ліцензій на IMT-2000 (UMTS). Збройні сили України, за якими зараз закріплений відповідний діапазон радіочастот, повинні отримати можливість переозброєння сучасними засобами радіорелейного зв'язку та радіолокації.

Війська ОК "Північ" ремонтують техніку, залучену до АТО

Восени оператори куплять ліцензії і почнуть працювати над тим, щоб дати повноцінний 3G-доступ абонентам. Попередньо про бажання брати участь у тендері комісію повідомили Київстар, МТС Україна, Астеліт (ТМ life :). Також, дещо несподівано, в конкурсі захотів брати участь Укртелеком, у дочірньої компанії якого вже є діюча ліцензія на UMTS, а також CDMA-оператор Інтертелеком.





На правах реклами