Ми у Facebook
28.08.2014, 09:25

"Набережний квартал": кому і навіщо вигідно "мочити" будівельну сенсацію Рівного?

На хвилі післяреволюційного настрою в країні, ми прагнемо змін у всіх сферах. Прагнемо достойного рівня життя, чесної влади, справедливого бізнесу.
А це означає, що конкуренція повинна бути добросовісною, і кожен, хто будує нову Україну - і в прямому, і в переносному значенні слова - повинен мати можливість розвивати свою справу і, відтак, - зміцнювати економіку держави. Проте, інерція старих часів - надто живуча, аби викоренити її відразу. В результаті - страждають люди, які прагнуть чесно працювати на благо Рівного і рівнян. Прикладом цього є недобросовісна конкуренція в будівельній галузі Рівного.

Будівельна сфера в Рівному завжди залишалась чи не найбільш корумпованою та поділеною за сферами впливу. Історично склалося так, що декілька компаній повністю "захопили" сферу житлового будівництва і готові користуватись будь-якими методами в боротьбі з тими, хто не хоче діяти за їхнім сценарієм і пропонує рівнянам якісну альтернативу.

«Ранковa кавa»: «Набережний квартал» - що всередині? [Фото+Відео]

Коли в місті з’являється нова будівельна компанія, ці «старожили рівненського будівництва» з усіх сил беруться поливати її брудом, звинувачувати у всіх можливих гріхах. Пропонують “по-хорошому” зійти з дистанції. А назовні це мотивується тим, що так, мовляв, вони піклуються про мешканців міста, захищають їхні інтереси.

Чому ж вони так бояться конкуренції? Вся справа, як неважко здогадатися, в грошах. А саме - у вартості квадратного метра житла. Декілька будівельних компаній Рівного давно домовились між собою тримати цю цінову планку на рівні, що приблизно вдвічі перевищує собівартість. Не наша справа вирішувати, чи є тут ознаки конкурентної змови - для цього є Антимонопольний комітет із відповідними санкціями, передбаченими законодавством про захист від недобросовісної конкуренції. Але те, що в такий спосіб отримання надприбутків гарантоване - факт беззаперечний.

Саме під таку навалу «захисників інтересів рівнян» потрапив і забудовник житлових комплексів «Набережний квартал» та «Ріверсайд». Ще з початку будівництва першої секції "Набережного кварталу" по розі вулиць Чорновола і Бандери містом поширювали чутки то про незаконність будівництва, то про те, що воно стане новим "Еліта-центром" - мовляв, зберуть гроші і втечуть. Плітки вщухали пропорційно до того, як за огорожею будівельного майданчика не баченими досі для Рівного темпами поставали поверх за поверхом секції новобудови. Нині дві 11-поверхові секції красеня-будинку повністю збудовані, у третій завершується перекриття сьомого поверху, а в першій вже підключено газ та воду.

Рівне: у першій секції "Набережного кварталу" підключили газо- та водопостачання [+Відео]

Терміни будівництва і ціна – ось чим "поставив на вуха" будівельний ринок Рівного "Набережний квартал". Якщо середній термін зведення багатоповерхівки для більшості забудовників – півтора-два роки, то "Набережний квартал" будує в середньому за півроку. Не доводиться тривалий час платити за оренду техніки, заробітну платню будівельникам тощо. Це безумовно впливає на зниження вартості квадратного метру житла. Як і використання якісних сертифікованих матеріалів, які паралельно закуповують для багатьох будівельних проектів "Набережного кварталу" по всій Україні. Як і особливості проектування житлових будинків, де уникнення зайвого дозволяє, знову ж таки, зменшувати витрати, як і оптимальний режим роботи будівельних бригад... Одне слово, секретів – багато, а результат – якісне житло європейського рівня у стислі терміни й за доступними цінами. Конкурентам таке, звісно, навряд чи колись сподобається, адже це ламає усталені схеми. Натомість рівняни – оцінили!

Отже, в цьому випадку крити було нічим - проти голослівних закидів проплачених "активістів" говорять конкретні справи будівничих нової країни.

«Ранкова кава»: «Набережний квартал» єднає Україну

Але зниження цін навряд чи входить у плани місцевих "магнатів будівельних майданчиків". Як часто у нас буває, про боротьбу з хабарами найголосніше кричать хабарники, а боротьбу з корупцією очолюють корупціонери. Тому і говорять люди, що вимоги Майдану значною мірою залишились не виконаними.

Проте, до реального життя вся ця піна звинувачень має доволі мало стосунку. Поверх за поверхом постають у Рівному новобудови з сузір'я "Набережного кварталу" подібно до того, як цеглинка за цеглинкою, крок за кроком, у важких потугах, але з вірою і надією будується нині наша нова держава. Держава, в якій хочеться жити і працювати, як хочеться жити у будинках від "Набережного кварталу".





На правах реклами