Ми у Facebook
13.03.2015, 07:00

Сонячне затемнення 20 березня 2015: чого чекати і боятися

Рівняни можуть стати свідками рідкісного астрономічного явища. У березні відбудеться перше повне сонячне затемнення 2015, яке стане найбільшим за останні 15 років.
Тінь Місяця промайне по нашій планеті з 09:09 до 10:21 за всесвітнім часом. Частково максимальну мить сонячного затемнення (відсоток затемнення у максимальній фазі від 60% до 40%) можна буде «спіймати» на території України: у Львові – об 11:58 ранку за київським часом, у столиці – о 12:08, у Рівному – о 12:04.

Але наслідки цього короткочасного небесного явища, стверджують астрологи та екстрасенси, можуть бути неприємними і тривалими - екстремальні ситуації, аварії та катастрофи, міжнародна напруженість, прояви агресії в різних куточках світу...

Чого чекати й чого боятися, коли навколо Сонця з`являється «вогняна обручка»?

Як стверджують екстрасенси, народні цілителі, астропсихологи і астромедики, сонячне затемнення відчутно впливає на фізіологію та здоров`я людини і може спричинити головний біль, проблеми з тиском, запаморочення, нудоту, погіршити концентрацію уваги.

У ці дні можна чекати й загострення хронічних недуг. До речі, існує точка зору, що, на відміну від затемнення Місяця, яке гостро відчувають жінки, сонячне більше впливає на чоловіків.

Незалежний астролог та астропсихолог Вероніка Князєва в інтерв’ю газеті «Вести» рекомендує уникати фізичних та нервових перевантажень, якомога менше з`ясовувати стосунки, не проводити планових операцій, не ставити імпланти. А впродовж цілого місяця - уникати хронічного недосипання і перевтоми, щоб не спровокувати розвитку хвороб.

Астрологи більш широкого профілю радять не боятися сонячних затемнень. Спокійні, звичні заняття, обачність, думки та дії, спрямовані на добро та позитив, здатні пом’якшити негативні тенденції!

Індійські астрологи й ведичні календарі дуже уважні до затемнень. Адже це містичний, таємничий час, який впливає на нашу карму. Події, закладені в день сонячного затемнення, можуть проявлятися впродовж наступних 19 років, пише CHELA.ru.

Затемнення для індійської астрології має і позитивне, і негативне значення. З одного боку, це критичний, напружений період, сповнений небезпек. З іншого, чудова можливість проявити сміливість та рішучість, підправити свою карму і навіть змінити своє життя. Саме час позбутися зовнішніх перешкод – припинити стосунки, розпрощатися зі старою роботою, викинути непотрібні речі, відмовитись від всього шкідливого, застарілого, чужого. Не можна чіплятися за старе – те, що має відмерти, слід відпустити.

Для поліпшення карми рекомендується піст, медитація, очищення організму та простору навколо себе, відпочинок. На саме затемнення дивитися не можна – треба дивитися на свої гріхи та пороки, повчали ще давньоіндійські мудреці.

А так звана мунданна (політична, світова) астрологія, яка зародилась ще в Стародавній Месопотамії, вчить, що сонячні затемнення найбільше впливають не на конкретну людину, а на суспільство в цілому, народи та країни, спричиняють кризи й революції, заворушення та інші події. В умовах політичних та економічних потрясінь останніх років незвичайні астрономічні явища вміло використовують політики і навіть влада. Наприклад, щоб створити й розповсюдити в інтернеті негативні прогнози, що стосуються окремих держав, у тому числі й України.

І цьому люди вірять. Ще б пак: сонячні затемнення упродовж тисячоліть вважалися зловісним явищем, тривожним знаменням, що віщувало якесь лихо, заколот, війну, кров, смерті, голод, чуму, людське горе…



Наші предки спостерігали незвичне Сонце й сонячні затемнення перед нашестями ворогів (пам'ятаєте «Слово о полку Ігоревім?»). Особливо «віщими» вважались повні та кільцеві, останнє з яких спостерігалось зовсім нещодавно - 29 квітня 2014, коли постистояння проросійських та проукраїнських сил на Донбасі поступово переросло у масштабний військовий конфлікт.



До речі, таке астрономічне видовище, як сонячне затемнення, буває тільки тоді, коли на небі має з`явитися новий Місяць – молодик. У той час як місячне затемнення можливе лише, коли Місяць уповні.

Затемнення Сонця 20 березня 2015 перше в цьому році. Друге і останнє - 13 вересня, щоправда, часткове.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рівне очікує сонячне затемнення
Чи побачать рівняни повне сонячне затемнення 20 березня?
Чи буде війна? Прикмети, знаки, знамення
Багряний повний Місяць 8 жовтня - чого чекати й чого боятися
Чем опасны «багровая луна» и затмение солнца

Фото: www.sxc.hu, polsergmich.blogspot.com





На правах реклами