Ми у Facebook
28.02.2015, 14:15

Будні Рівненського базару

На Рівненському базарі людно завжди. Із самого ранку і поки не стемніє. Тоді бабці збирають свої «обладунки» у сумки і везуть їх додому. Інші залишають товар на складах чи в машинах. Це механізм, який працює щодня і, здається, нічого не може йому зашкодити.
«Сповідь» сьогодні трохи подорожчала»

- «Сповідь» свіжа сьогодні?
- - «Сповідь» сьогодні трохи подорожчала – вже по чотири гривні. І «Експрес» теж. А так – все свіже, - відповідає покупцеві продавчиня преси.

Вона у блакитному фартушку і теплій шапці. Хтозна, скільки одягу під її кожухом, проте на холод не скаржиться: «Зима цього року тепла, тому більш-менш справляємось. Чаї ганяємо. Ото й увесь порятунок».



Взимку продавцям на ринку особливо несолодко. Весь день на морозі. Все, що залишається - тепло одягатись.

До того, що ціни весь час ростуть, люди, здається, вже звикли, тому мовчки віддають чотири гривні за "Сповідь".

Ринок VS Супермаркет

У той час, коли здається ціни ростуть не щоденно, а погодинно, більшість людей впевнені, що на базарі все ж можна знайти дешевші продукти. Дешевші, порівняно із цінами у супермаркетах.



Особливо це стосується людей старшого віку, які мають достатньо часу, аби кілька годин поблукати та розвідати, де ціни найнижчі.

Житель Рівного Олександр бачить перевагу ринку лише в тому, що там можна знайти свіжі овочі та фрукти, а ще – більший вибір м’яса. Проте, погоджується, що відтоді як у місті зявилися супермаркети, на базар ходить рідко.

Якщо порівнювати ціни – овочі та фрукти дійсно дешевші та якісніші на базарі. В магазинах вони часто «перележують» на полицях та втрачають форму та смак. На ринку також помірніші ціни на м'ясо та гриби, а також молочні продукти.

Галина Миколаївна, пенсіонерка, переконана, що на ринку дешевше все. Більший вибір та нижчі ціни. Навіть побутову хімію жінка купує на ринку, не зважаючи на те, що вести все потрібно аж на Північний.



Ринок – місцеві збори та засідання РНБО

Місцевий ринок – це завжди обговорення останніх новин і тенденцій. Це політичні клуби і обговорення – що і хто з політиків робить не так і не туди. Такого колориту поглядів на ситуацію в країні та стан економіки не почути, мабуть, більше ніде.

Якщо на базарі ти вступаєш в дискусію – автоматично стаєш політологом чи військовим експертом. Мабуть, від цих розмов людям стає спокійніше та зрозуміліше.

Статті по темі:

Рівне: пожежа неподалік ринку Дикого

Рівне: на центральому ринку не буде жінок-торгашок





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ