Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

11:28 | РЕНОМЕ надасть гранти для п’яти проектів на Рівненщині



Група компаній «РЕНОМЕ» виділить п’ять грантів на суму від 2 000 до 10 000 гривень для підтримки місцевих громадських ініціатив.

На початку поточного року компанією було оголошено конкурс у рамках проекту «Заради усмішок дітей». Ключова ідея — згуртування громад, підвищення громадської свідомості, соціальної активності задля вирішення проблем дітей та молоді, або ж створення сприятливих умов для їх оздоровлення, розвитку та виховання.

У першому турі, який тривав до 1 червня, надійшло 12 проектів. На засіданні Експертної ради компанії «РЕНОМЕ» було відібрано п’ять, що в подальшому отримають грошову підтримку:

1. «Бібліотека — няня: виховуємо майбутнього читача». Прищеплення любові до читання з раннього дитинства, сприяння творчому розвитку юних користувачів, створення особливого бібліотечного мікросередовища — такою є основна мета проекту Броннівської публічно-шкільної бібліотеки. Тут планують створити дитячу кімнату та оновити книжковий фонд.

2. «Яскраві кольори дитинства». Проект, запропонований благодійним фондом «Скарбниця надії», спрямований на поліпшення психоемоційного стану дітей під час перебування у відділенні онкогематології РОДЛ.

Засобом реалізації проекту є художнє оформлення палат відділення — нанесення малюнків дитячої тематики на стіни палат.

3. «Калейдоскоп посмішок» — проект зі створення кімнати відпочинку для дитини та матері інфекційного відділення Міської дитячої лікарні м.Рівне. Мета — облаштувати ігрове середовище у приміщенні лікарні, що забезпечило б позитивні емоції малюкам, а також комфорт на момент прибирання, кварцування та провітрювання їхніх палат.

4. Якісне дозвілля — проект публічно-шкільної бібліотеки с. Борове, Рокитнівського району, Рівненської обл., що полягатиме у проведенні майстер-класів, бібліотечних квестів, родинних зустрічей в бібліотеці, культурно-розважальних програм, конкурсів, ігор для дітей та ін. Для реалізації низки дитячих заходів заклад потребує відповідного технічного обладнання (проектору, екрану, ноутбука).

5. «Пісні бурштинового краю». Організація та проведення фольклорно-етнографічних експедицій з виявлення та фіксації етнокультурної спадщини Волині й Рівненського Полісся та видання компакт-диску за матеріалами експедицій.
Проект спрямовано на учасників дитячих та молодіжних фольклорних гуртів Етнокультурного центру ПДМ, міста й області та шанувальники традиційної народної культури та історико-культурної спадщини краю.

Загальна сума фінансування становить 32 900 гривень.

Нагадуємо, що розпочався другий тур конкурсу. Відтак, проекти можна надсилати аж до 1 жовтня поточного року. З процедурою подачі можна ознайомитись на renome.ua.
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини