Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

12:30 | Об'єднуємося задля добрих справ: програма грантів від компанії «РЕНОМЕ»

Компанія «РЕНОМЕ» оголошує конкурс грантів серед активної молоді міста Рівного на 2015 рік.

Грантову програму компанії «РЕНОМЕ», як благодійний проект зі сприяння реалізації креативних ідей, започаткували навесні 2014 році. Впродовж року двічі оголошувався конкурс серед проектів громадських ініціатив: найкращі з них отримали фінансову допомогу на реалізацію проекту. Було виділено шість грантів на загальну суму 48,6 тисячі гривень для реалізації ідей місцевих громад.

Так, у межах програми було створено дитячу кімнату та поновлено книжковий фонд Броннівської публічної бібліотеки. Проект мав назву «Бібліотека — няня: виховуємо майбутнього читача» і полягав у придбанні понад 70 книг з шкільної програми для дітей молодшого та середнього віку та створенні дитячої кімнати відпочинку.





З метою поліпшення психоемоційного стану дітей під час перебування у відділенні онкогематології Рівненської обласної дитячої лікарні, стіни закладу розмалювали яскравими ілюстраціями. Проект здійснено за сприяння компанії «РЕНОМЕ» у рамках грантової програми.

Про те, як здійснювалося оздоблення, розповідає Олександра Огонь, координатор волонтерів проекту «Подаруй яскраве життя дітям»:

«Ініціатором була Юлія Кутик з Благодійного Фонду "СКАРБНИЦЯ НАДІЇ". Вона знайшла мене, запропонувала співпрацювати - я погодилася. Малювали три дні, залучали волонтерів. Використовували спеціальні фарби пастельних кольорів без запаху. Всі були задоволені. Було багато позитиву та нових знайомств. У результаті ми оздобили стіни палат 17 малюнками».




Також у рамках програми грантів було створено кімнату відпочинку для матері та дитини інфекційного відділення Міської дитячої лікарні. Цей заклад, що є основним центром надання медичної допомоги дітям міста, щорічно відвідують понад 1300 матерів із малюками. А відтак, проведення комплексу заходів з дотримання санітарно-епідемічного режиму є вкрай важливим для їхнього одужання. У рамках ініціативи «Калейдоскоп посмішок» у приміщенні лікарні з’явилась ігрова кімната: закуплено дитячі стільці, манеж, дитячий столик, стіл-тумба для пеленання, шафа для іграшок тощо, та замінено старі дерев’яні вікна і двері на металопластикові ТМ «ВІКНОВА». Тут сподіваються, що створений комфорт забезпечуватиме позитивні емоції у маленьких пацієнтів на момент прибирання, квартування та провітрювання їхніх палат.

Для публічно-шкільної бібліотеки с. Борове Рокитнівського району Рівненської обл. було надано технічне обладнання (проектор, екран, ноутбук) для урізноманітнення дозвілля відвідувачів закладу. Дітлахи відтепер зможуть не лише користуватися книжковим фондом, а й брати участь у різноманітних майстер-класах, квестах, культурно-розважальних програмах, конкурсах, іграх тощо. Ці та інші заходи проводитимуться у рамках нового проекту бібліотеки «Якісне дозвілля».

Ще один грант, спрямований на організацію та проведення фольклорно-етнографічних експедицій з виявлення та фіксації етнокультурної спадщини Рівненського Полісся, отримав етнокультурний центр «Веснянка» Рівненського палацу дітей та молоді.


«Я моніторив інтернет у пошуках якихось можливостей реалізації фольклорної експедиції, так як держава вже давно не підтримує такі проекти, а фольклорний колектив без експедицій – це не фольклорний колектив. І цей грант – це була знахідка, завдяки йому ми змогли поїхати. У рамках експедиції ми відвідали села Радижево, Хиночі, Бишляк, Біле, що на Володимиреччині. Ця територія, з точки зору дослідженості фольклорної спадщини, має у собі білі плями. Писали все, що вдалося знайти. Я був здивований, що ще дуже багато матеріалу збережено. За результатами було сформовано два диски «Колядки та щедрівки» та «Пісні села Переброди» у серії «Пісні бурштинового шляху», - розповідає Віктор Ковальчук, художній керівник етнокультурного центру "Веснянка" Рівненського Палацу дітей та молоді.

Восени 2014 року, у результаті другого конкурсу, грант на реалізацію отримав проект майданчику для workout. Нині він перебуває на стадії втілення: металеві конструкції вже виготовлено і наразі проходять стадію фарбування.

Минулого року грантова програма виявилась досить ефективною, і тому компанія «РЕНОМЕ» оголошує конкурс грантів серед активної молоді міста Рівного на 2015 рік.

«Ми змінили формат – оголосили гранти серед молоді. Якщо раніше намагалися допомагати переважно дитячим закладам різного типу, то зараз ми хочемо розворушити молодь. Раніше програма здійснювалася по області, а тепер концентруємо увагу на середовищі Рівного. Вже є вісім заявок. По завершенню терміну подачі ми колективно визначимо кращі проекти», - розповідає Олена Тинник, координатор конкурсу грантів серед активної молоді міста Рівного 2015.

Для участі приймаються проекти, метою яких є досягнення соціально-економічного ефекту, інтелектуального самовдосконалення, формування екологічної свідомості та творчого розвитку особистості студентів та молоді. Термін подачі заявок цьогорічної грантової програми – до 30 квітня 2015 роу.

Детальніша інформація: http://renome.ua/social/charity/grants/
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини