Ми у Facebook
09.02.2018, 16:40

Успішне ЗНО - квиток у майбутнє

Період екзаменів у школі - найважчий час для учнів, особливо враховуючи те, що вони не мають достатньо досвіду у таких справах.
ДПА у 9 класі - це вже великий стрес для школярів, а що ж тоді казати про зовнішнє незалежне оцінювання, формат і серйозність якого абсолютно відрізняється: складання іспитів у чужих школах в оточенні незнайомих людей, надзвичайна важливість результату, тому що від нього буде залежати вступ до університету. Тому випускні екзамени у 11 класі для учнів це справді "питання життя і смерті".

ЗНО - ці три букви наводять страх на одинадцятикласників, адже вони розуміють, що від цього результату залежить їх подальше життя. Деякі підходять до цього питання з особливою уважністю та зосередженістю, відганяючи погані думки, а дехто - панічно боїться, коли ж настане цей день "Х".

Насамперед, потрібно поставити собі чітку ціль на майбутнє - вступити в омріяний навчальний заклад. Звісно ж обрати спеціальність, оскільки ви маєте визначитися з яких предметів потрібно скласти іспити. Якщо ви встали перед важким вибором: технічний чи гуманітарний напрямок майбутньої професії, то краще скласти екзамен і з історії України, і з математики. Це допоможе зрозуміти, що ж, все таки, ближче до душі.

Яким буде ЗНО-2018: розпочалась реєстрація

Перше питання, яке виникає під час підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання - готуватися самотужки чи наймати репетитора?



Чіткої відповіді на це немає, оскільки все залежить тільки від рівня знань учня та його навичок самостійного опрацювання матеріалу. Підготуватися до ЗНО самому - реально, головне у цій справі посидючість і старанність. Потрібно виділяти по 3-4 години в день на підготовку, скласти своєрідний розклад занять, коли та який предмет ви будете вчити. Також купити довідники для підготовки, в яких все за програмою ЗНО -- це значно полегшить вивчення матеріалу.

Другий спосіб підготовки до іспитів- найняти репетиторів. Для більшості цей метод здається більш ефективним. Звісно, заняття з викладачем має свої переваги: систематизація у викладі матеріалу, що сприяє кращій підготовці, пояснення незрозумілостей та й просто більша впевненість у своїх силах. Але якщо ви і готуєтесь з репетитором - це не означає безперечний успіх. Тут усе залежить від учня, точніше від його бажання. Якщо його немає, то і репетитор не допоможе. Школяр повинен розставити для себе пріоритети і оцінити свій рівень знань.

Потрібно пам'ятати про важливість результатів ЗНО, але й готуватися з ранку до ночі теж не треба, це може нашкодити здоров'ю. Та й коли організм виснажений вічними недосипаннями - підготовка не буде швидшою і це ніяк не покращить результат, а тільки завдасть шкоди. Все має бути в міру.

Головне - не хвилюватися, тому що часто хвилювання та невпевненість у своїх силах слугує отриманню поганих результатів. І ні в якому разі не потрібно перед іспитами приймати валер'янку або ж інше заспокійливе. Краще з'їзти чорного гіркого шоколаду - він є хорошим антидепресантом та й допоможе краще зосередитися.

Отже, отримати високі результати на іспиті не так важко, як здається на перший погляд, потрібна просто правильна підготовка та терпіння, впевненість у собі та бажання досягти успіху.





На правах реклами