Ми у Facebook
20.03.2013, 01:59

Чоловіче схуднення – це модно!

Ми всі чули про схуднення для жінок, але, виявляється, зараз модно худнути і чоловікам. З одного боку, цю моду вводять відомі люди. Адже їм так само, як і жінкам, хочеться виглядати стрункими і підтягнутими. Вони худнуть для нових ролей, в ім'я слави чи свого здоров'я.
Або ж просто схуднення на суперечку, як зробили ведучий програми «Сніданок з 1 +1» Руслан Сенічкін і радіоведучий Сергій Галібін.

З іншого боку, моду на схуднення нав'язує нам економічна ситуація: «Так, адже криза, не до жиру!». Ну, а з третього боку, схуднення стає модним, так як не всі хвороби від нервів. Багато хвороб від зайвої ваги. Якщо не навантажувати мозок, інтелект поступово слабшає. Якщо не навантажувати м'язи, вони з часом дрябнуть. Якщо не стежити за власною вагою, то вона буде рости…

Рівненський портал OGO.ua теж вирішив віддати данину моді. Ми починаємо нову рубрику - «Схуднення для чоловіків». Тут ми розповімо секрети схуднення не тільки відомих людей України та всього світу, але і відомих рівнян. Спробуємо розвіяти міфи про чоловіче схуднення. А радити? як схуднути чоловікам? будуть рівненські дієтологи.

А тепер найголовніше. У видавничому домі «ОГО» знайшовся чоловік, який вирішив поєднати приємне з корисним. Тобто схуднути і розповісти всім про свої результати. Це я - Сергій Шагоферов, керівник технічного відділу Видавничого дому "ОГО".

Сьогодні ваги показали 104 кілограми. Мій зріст 178 сантиметрів. Якщо рахувати за старою формулою, то вага повинна відповідати зросту (мінус 100), тобто, моя вага має бути 78 кілограм! Однак, зараз є інша формула. Так званий індекс маси тіла. Індекс маси тіла розраховується за формулою: ІМТ = МТ / зріст у квадраті.

Є і спеціальна таблиця, що показує надлишкову вагу:

16 і менше - виражений дефіцит маси.
16-18,5 - недостатня маса тіла.
18,5-25 – норма.
25-30 - надлишкова маса тіла.
30-35 - ожиріння першого ступеня.
35-40 - ожиріння другого ступеня.
40 і більше - ожиріння третього ступеня.

Ну що? Порахуємо? ІМТ = 104 кг / (1,78 * 1,78) = 32,82. На жаль, результати плачевні…

Тепер вчинемо навпаки. Порахуємо, яка вага для мене ідеальна. Беремо 25.

Після нескладних обчислень, виявляється, що вага повинна бути 79 кілограм!

Єдина втіха, це те, що індекс маси тіла слід застосовувати з обережністю, виключно для орієнтовної оцінки. Він є лише одним із факторів, що визначають небезпеку стану здоров'я. ІМТ не бере в розрахунок безжирову компоненту маси тіла, а також щільність кісток.

Отже. Почнемо таки з малого. Досягти jдразу ідеальної ваги у мене навряд чи вийде, але роботу в даному напрямку все-таки почну, про що, звичайно, і буду інформувати в новій рубриці.





На правах реклами