Ми у Facebook
28.04.2013, 17:13

Як правильно пити воду

Вода і життя - це взаємопов'язані поняття. Там, де є вода, виникатиме життя, і припинятиметься, якщо вона зникне. Міфи різних народів свідчать, що вода лежить в основі всього сущого. Наш організм на 70% складається з води, але яку воду і скільки пити, щоб зберегти правильну пропорцію, знають не всі.
Що буде, якщо не пити воду
Маленьке зневоднення організму може призвести до сухості в роті, головним болям, утоми і дратівливості, неприємних відчуттів у шлунку, першіння в горлі. Необхідність у воді зростає при емоційних і фізичних навантаженнях, при розладі шлунка, підвищеній температурі, при вживанні кави.

Скільки необхідно пити води

Об'єм води, потрібний людині для гарного самопочуття і травлення, чіткої роботи мозку, якщо все в порядку зі здоров'ям, дорівнює від півтора до трьох літрів на день. Ще радять вирахувати обсяг води за формулою: вага х 0,15. Ми отримаємо кількість склянок. Стільки потрібно приймати чистої води в день. Ні кава, ні чай, соки або морси не зможуть замінити чисту воду. Однак виявляється, що і воду потрібно пити за правилами.

До або після прийому їжі?

Вранці, після того, як ви прокинулися, візьміть за правило пити 200 мл некип'яченої води. Це очистить шлунок від залишків неперетравленої їжі. Пити негазовану воду при прийомі їжі потрібно, якщо їжа суха. Корисно приймати воду за 30 хвилин до їжі та через годину або дві після. Якщо пити воду відразу перед трапезою, порушиться кислотно-лужний баланс, потім буде сповільнюватися процес травлення, їжа перетравлюватиметься довше, виникне важкість у шлунку.

Мінеральну воду пийте лише за призначенням лікаря, оскільки лікувальну воду повинен вибрати лікар.

Не пийте воду на ніч, інакше ризикуєте прокинутися вранці з набряклим обличчям, руками і ногами. За 2 години до сну не рекомендується вживати рідину - хіба що 2-3 ковтки, щоб втамувати спрагу.

Вода і фізичні навантаження

При заняттях спортом необхідність у воді зростає. З цієї причини спробуйте випити 200 мл води до тренування, а після по ковтку кожні 20-25 хв. Якщо при фізичних навантаженнях відмовитися від води, можуть підскочити артеріальний тиск, виникнути збої в роботі нирок і серця. А розтягнення м'язів стануть хронічними, бо стануть крихкими від зневоднення.

Схуднення і вода
Вода - ефективний засіб при схудненні. Але як правильно пити воду щоб схуднути? Якщо пити воду до їжі, відчуття голоду знизиться. Кількість того, що ви їсте, зменшиться, а це означає, що непотрібні сантиметри на талії не з'являться. Це основне правило того, як правильно пити воду, щоб схуднути. Спрагу ми часто плутаємо з голодом, оскільки обидва відчуття подібні у своїй передумові - вони виникають через зниження енергетичного потенціалу мозку.

Мінус 10 кілограмів за місяць!

Як перевірити, скільки води ми п'ємо
Перевірити, наскільки насичений ваш організм водою, можна за допомогою спостережень за кольором сечі. Добре насичений водою організм виділяє безбарвну сечу (хоча її колір може змінюватися під впливом фарбувальних компонентів їжі), при відносному зневодненні сеча жовта, у стані сильного зневоднення вона стає помаранчевою.

Як починати пити воду, якщо її зовсім не хочеться?
Нерідко ви можете почути: «Я не хочу пити! Для чого? Я і так відмінно себе почуваю!» А це ж просто звичка «не пити», яка шкодить організму, адже правильно пити воду дуже важливо! А змінити її нескладно - почніть пити воду часто протягом дня, але в невеликих кількостях. Якщо ваша робота в офісі, поставте на робочий стіл пляшку з водою і вживайте її маленькими ковтками. І тоді звичка «пити» з'явиться! Ви самі зрозумієте, як організм захоче вологи!





На правах реклами