Ми у Facebook
17.06.2013, 18:46

Риболовля по-рівненськи: Басівкутське озеро [+Фото]

Портал OGO.ua спільно з rivnefish.com розповідають вам усе, що пов’язано з рівненською риболовлею. Сьогодні до вашої уваги - два звіти по риболовлі, які відбулися на озері Басів Кут.
Звіт №1

Час ловлі: з 06:45 до 10:15.
Місце: солдатський пляж.
Зловлено: десяток карасиків, пара плотвичок і один підлящик.
Наживка: опариш, клювало й на хробака+опариш.
Прикормка: шоколадний лящ від Megamix на пікері і саморобна прикормка на основі пшона.
Снасті: пікер, фідер.

rivnefish.com вирішив спробувати розкусити басівкутського підлящика. Оскільки озеро міське і добратись туди можливо 38-ю маршруткою, то рибалити вирішили у будній день, о 06:15.



Спочатку ловля відбувалася на двох дистанціях: за 30 і в 65 метрів від берега. Ближню дистанцію підгодовували мегабіксом лящовим, а дальню - саморобною грубою прикормкою з крупною фракцією. Орієнтовно по 5 годівничок. За 15 хвилин було взято першу рибку.



Після цього почало потрішки клювати на фідер і не далеко від берегу. Оскільки дно озера має дуже багато мулу, то як і очікувалось, попадався карасик. Розмір був різним, в більшості випадків з долоню, але попадались і доволі пристойні екземпляри.



Також варто зазначити, що під берегом все заросло водоростями. І через це rivnefish.com втратив не менше 5 риб при виважуванні! Карасики клювали своєрідно — розкачували кінчики вудки, а потім сильно тягнули їх донизу. Також вдалося вловити одного підлящика з дальньої дистанції.

Загалом, риболовля дуже сподобалось, наступного разу детальніше попрацюємо над прикормкою саме для лящів. Адже вони тут все ще є.

Звіт №2


Час ловлі:
з 04:40 до 11:45.
Місце: солдатський пляж.
Зловлено: десь з десяток карасиків, пара плотвичок.
Наживка: опариш.
Прикормка: шоколадний лящ від Megamix на пікері і саморобна прикормка на основі пшона.
Снасті: пікер, фідер.



Тактика риболовлі у rivnefish.com була точно така ж сама, як і на попередній риболовлі. Але через дуже сильний вітер було дуже важко фіксувати покльовки на пікер. Не допомогла навіть найміцніша вершинка в 1,50 oz.

З самого ранку клювала риба у всіх майже однаково: плотва і мілкий карась. Місцевий житель розповів, що кілька років тому карась був набагато крупніший. А зараз десь подівся.



Був у нас цікавий момент, коли у нашого рибалки був нібито зацеп і він почав затягувати фрикціон зі сторони в сторону. Але! Той “зацеп” почав пливти собі кудись і, зрештою, благополучно зірвався. Загалом рибалка більш-менш, але рибка була трішки меншою, ніж минулого разу, і ляща нам так і не вдалося впіймати =(

До зустрічі на воді! Величезні улови не за горами!





На правах реклами