Ми у Facebook
16.12.2013, 10:08

Чоловічі розваги: огляд найекстремальніших видів зимового відпочинку

Зима — вже сама по собі екстрим. А чим іще можна полоскотати нерви взимку? Виявляється, що гірськолижний екстрим — це лише квіточки. Пропонуємо огляд найекстремальніших видів зимового відпочинку.
Новий вид екстремального спорту з'явився в Австрії. Група лижників підкорює Альпи не по снігу, а по камінню. Хлопців прозвали кам'яними лижниками. Самі спортсмени запевняють, що враження від такого роду екстриму дуже сильні, правда, попереджають, що заняття це далеко не безпечне.



Те, що надворі зима і мороз — ще не привід відкладати ласти в дальній кут. Досвідчені дайвери знають, що це таке — плавати під льодом. Ну а новачкам треба мати на увазі: в ополонку — тільки після курсу інтенсивних тренувань! Адже від річного дайвінгу зимовий відрізняється хоча б тим, що в січні не вспливеш на поверхню там, де тобі заманеться.



Снігове поло — це модифікована версія звичайного поло, але тільки на засніженій арені. У зимовому поло коням одягають спеціальне “взуття” для кращого зчеплення зі слизькою поверхнею поля. М'яч для контрасту беруть більшого діаметру і червоного кольору.



Speed Fly — справжня “гримуча” суміш швидкісного лижного спуску з парашутом. Зазвичай спортсмен стрибає з вертольота на сніговий гірський схил. Потім спуск триває вже на лижах. Але лижник не кидає свій парашут — на шляху можуть зустрітися камені і скельні виступи. І тоді знову доводиться злітати ...



Якщо комусь дуже подобається лазити по горах влітку, то можна продовжити це заняття і взимку, на тих же місцях, але покритими снігом і льодом. Це вже буде льодовий альпінізм.



Швидкісний спуск на лопаті придумали в 1970-х роках працівники зимових альпійських гірськолижних трас. Коли підйомники виходили з ладу, вони просто сідлали свої лопати і ... Загалом, вельми нехитрий і веселий вид спорту. Але й тут потрібна певна підготовка. Адже “снаряд” на трасі може розвивати швидкість до 100 км / год.



Парусні гонки на льоду — це щось середнє між гонками на яхтах і ковзанярським спортом. Незважаючи на всю кумедність цього виду спорту, з нього проводяться цілком серйозні міжнародні змагання.



Скібайкінг — це такий собі лижний велосипед. Він підійде для тих, хто, хто вже має навики катання на лижній трасі на якомусь гірському схилі або освоїв сноуборд. Але це ще не означає, що можна впоратися з цим без підготовки.



А що, якщо замість саней промчатися з гірки на добре промасленому традиційному північному човні? І весла тут будуть дуже до речі — ними можна добре управляти снарядом в русі. А називається це спуск на кайяках.



Айс-серфінг — ще одне поєднання двох видів спорту: річного віндсерфінгу та зимового ковзанярського. Правда, ковзани в айс-серфінгу все ж таки більше схожі на сани.



А ті, хто хотів би відчуттів сноубордиста, але не хотів би прив'язувати свої ноги до дошки, можуть спробувати сноускутинг.



Що може краще підбадьорити взимку, як купання в ополонці!? Тут головне — не пересидіти в ополонці.



Сотні років тому скіджорінг був всього лише способом пересування під час довгих північних зим. Сьогодні є інші транспортні засоби, і тому, причеплені до коней, собак, автомобілів, скіджорінгери змагаються в багатьох країнах світу.



Та якщо подібні види активного відпочинку вам не до душі, і ви прихильники традиційних лиж та сноубордів, тоді урізноманітніть свій відпочинок і приєднайтесь до масового заїзду Санта-Клаусів на одному з найпопулярніших гірськолижних курортів США Сандей Рівер, який знаходиться в штаті Мен.



Взимку будь-який вид відпочинку можна перетворити на екстремальний. Адже об'єктів теж стає більше — замерзлі водоспади чого варті! Правда, з орієнтацією взимку складніше і спорядження потрібне особливе. Але хіба це перешкода для справжніх чоловіків!





На правах реклами