Ми у Facebook
21.02.2018, 15:25

Продала дитину чи вкрали лікарі? Читайте у свіжому номері "ОГО"

Жінка заявила про зникнення новонародженої доньки в районній лікарні Млинова. Кореспонденти газети "ОГО" дізнавались подробиці медичного скандалу в селі Підлозці на Рівненщині.
 
"Два дні годувала дитя, а потім нічого не помню"

Події розгорталися напередодні Нового року в районній лікарні. 33-річна Марія Сергіюк розповіла "Газеті по-українськи”, що новонароджену доньку 29 грудня викрали лікарі.

"О восьмій ранку я народила доньку вагою 3 кілограми 200 грамів. Увечері мені зробили три уколи. Ще два вранці. Два дні годувала дитя, чоловік із сином назвали дівчинку Вікторією. Дальше – нічого не помню, – розказала жінка. – Чоловік обнімав мого живота, цілував. Чув, як дитина ворушиться. Ми вже й речі для доньки купили, іграшки. А тепер мені кажуть: не рожала. Не знаємо, куди звертатися..."

Марія з чоловіком звернулася до правоохоронців. Вони проводять розслідування. Адже вагітність підтвердив і завідувач амбулаторії сімейної медицини Підлозцівської сільради Артур ПРОТОЄРЕСКУЛ, який має звання заслуженого лікаря України. Він зазначив, що живіт відповідав тридцятому тижню вагітності. Тому направив пацієнтку в жіночу консультацію.
  
ДО ТЕМИ: Жінку, яка звинувачує лікарів у зникненні дитини, оглядали у рівненському перинатальному


Лікувалася від травми голови

Лікарі районної лікарні заперечують факт вагітності Марії. До інциденту вона працювала санітаркою у Волинському обласному наркодиспансері в Луцьку. Її чоловік – 35-річний Віталій – їздить на заробітки до Києва та Росії. Виховують сина, 14-річного Максима.

У районній лікарні кажуть, що Марію госпіталізували до неврологічного відділення. За словами головного лікаря Віктора КОВАЛЬОВА, лікувалася зі струсом мозку, пояснила, що впала з драбини.

Народжувала чи ні – має встановити експертиза. Минулого тижня Марію обстежували в обласному перинатальному центрі Рівного.

"Там провели консиліум акушерів-гінекологів. На огляд лікарів жінку доставили у супроводі поліції. Результати огляду – таємниця слідства. Судово-медичні експерти теж проводять власні дослідження у межах кримінального провадження, але результати їх роботи я теж не можу повідомити", – зазначив "ОГО" очільник обласного управління охорони здоров’я Юрій ОСІПЧУК.
 

Селяни стоять горою за жінку

Односельчани стають на захист Марії. Кажуть: жінка права й лікарі приховують реальні факти:

"Нас з усіх сторін зробили дурними, і ми вже опустили руки відвойовувати свою правоту. Кажуть лікарі, що не була вагітна й не було дитини. Ми всі її бачили до кінця – вагітність була, всі запевнять, – розповідає сусідка Світлана. – Все село на дев'яносто відсотків впевнене, що вагітність була, проте, де дитина – ми не знаємо. В нас запитання як і до Марії, так і до всіх. Написали в прокуратуру, кругом звернення від села, що ми хочемо знати, де поділася дитина. Нам Марія розповідає, що два дні годувала дівчинку, вагою 3200".

Сільський голова Підлозців Микола КОСТЮКЕВИЧ зауважує, що родина непогана. Нинішній чоловік Марії не є батьком сина:

"Раніше жінка працювала у наркодиспансері, але за місяць до виходу у декрет звільнилась. Чи була вагітна – не скажу, бо не бачив, але схильний вірити людям, які підтримують Марію".
 

Могла бути сурогатною матір’ю

У районі обговорюють і версію сурогатного материнства. Адже родина Марії живе бідно, тому й нібито погодилися народити немовля на замовлення. 
 
"Варіант із сурогатним материнством можливий, адже у жінки є кредит в банку на 90 тисяч, – висуває версію депутат Млинівської районної ради Володимир ТУТЕВИЧ. – Наскільки мені відомо, після цієї ситуації кредит вона не погасила і додому теж нічого не купляла. Не виключено, що замовники обманули селянку..."


Слідство дасть відповіді за два місяці

У Млинівському райвідділі поліції відкрили кримінальне провадження за скаргою жінки. Нині розслідування йде за статтею "Неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником".

"Заявниця у справі проходить як потерпіла. За її зверненням, призначена судово-медична експертиза вагітності, пологів, аборту. Результати поки невідомі. У зв’язку зі специфікою і складністю проведення подібних експертиз, на її результат варто очікувати через два місяці, – зазначив "ОГО" заступник начальника Млинівського відділення поліції, начальник слідчого відділу Тарас ГУТЮК. – У випадку доведення лікарської недбалості, медикам загрожує ув’язнення до п’яти років".

Водночас і Марії загрожує покарання за неправдиве повідомлення про злочин, якщо результати розслідування будуть не на її користь. Жінці можуть присудити виправні роботи або до трьох років ув’язнення.


Думка експерта

Василь ГАЛЯБАР, лікар-психоневролог:

"Жінка може вірити у вагітність після стресу чи інсульту. За таких умов могла сприйняти несвідоме за дійсність. Все це  підпадає під термін уявна вагітність, і в історії є випадки таких казусів. Правдивість суджень жінки з Млинівського району визначить експертиза".



У свіжому номері рівненського інформаційно-рекламного тижневика “ОГО” від 21 лютого 2018 ви знайдете багато цікавої, а також важливої та корисної інформації у рубриці ПОРАДНИК, яка допоможе у вирішенні різноманітних проблем.

Також ви знайдете в газеті інформацію про найважливіші події тижня на Рівненщині, реальні життєві історії, програму телебачення найпопулярніших каналів ТБ на наступний тиждень, сканворд, гороскоп та блок оголошень і реклами.

Свіжий номер рівненського інформаційно-рекламного тижневика "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.ua.


Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами