Ми у Facebook
31.10.2011, 13:17

Рівненська колекціонерка Ілона Тимченко: “Удома вже маю більше півсотні ляльок” [+Фото]

24-річна Ілона Тимченко уже чотири роки колекціонує ляльки. Зараз її колекція налічує більше п'ятдесяти екземплярів. Знайомі дивуються, нащо такій дорослій дівчині стільки іграшок, проте, дівчина переконує — купуватиме ляльки доти, доки їй це приноситиме задоволення.
— Чому ти обрала таке хобі?
— У дитинстві дуже мріяла про Барбі. Проте тоді були важкі 90-ті, ляльки коштували дорого, і батьки не могли дозволити собі купити мені цю іграшку. Тому коли я виросла, згадала про цю дитячу мрію. Щоправда, спочатку купувала різноманітні статуетки, а потім уже Барбі.

— Пам'ятаєш яку першу ляльку купила?
— Першу ляльку я привезла собі у якості сувеніра з Чехії. Це була маріонетка. Потім загорілася нарешті купити першу Барбі, але не стала ходити по дитячих магазинах. Почала шукати в Інтернеті. І там уже побачила багато цікавих екземплярів. Тоді й зрозуміла, що хочу зайнятися колекціонуванням. Я знайшла форум колекціонерів ляльок і вже там почала купувати ці іграшки. Зараз купую переважно на Інтернет-аукціоні.

— Яка вартість таких ляльок?
— Може бути від 1 долара на ринку і до 1000 доларів за авторську. Хоча аж таких дорогих я не купую.



— Від чого залежить ціна?
— Звичайно, від бренду, якості, від лімітності партії — чим менше екземплярів випущено, тим дорожче. Також від доступності. От люди купують ляльку, потім її вже стає важче придбати, відповідно росте і ціна.



— А можна десь замовити авторську ляльку, схожу на себе?
— Можна. Для цього потрібно знайти ляльку зі схожою формою обличчя, потім замовити, щоб їй зробили мейк-ап (перемалювали обличчя — авт.), перешили волосся. Хоча я не впевнена, що таке роблять в Україні. Зате в Росії точно є такі майстри, з ними можна списатись по Інтернету. Є люди, які навіть самі виготовляють ці ляльки з пластики. Я б теж хотіла навчитися, але, на жаль, у нас в місті таких курсів немає.



— Як знайомі ставляться до твого хобі?
— Дивуються. Запитують, нащо такій дорослій дівчині стільки ляльок. Тим більше, що у Рівному я не знаю жодної людини, яка б захоплювалась чимось подібним. Зате в цілому по Україні таких людей вистачає. Ми списуємось через форум і уже декілька разів організовували тематичні зустрічі в Луцьку, куди приїжджали зі своїми ляльками — “на інших подивитись і себе показати”. Є навіть хлопці-колекціонери.

— Хлопці, що купують ляльки — це трохи дивно...
— Нічого поганого в цьому не бачу, адже це хобі нічим не відрізняється від інших.



— Які у тебе є незвичайні ляльки?
— Для мене кожна по-своєму незвичайна і цікава. Зокрема є лялька, зроблена під Хіларі Клінтон, є королева Нарнії, Білосніжка, королева з “Аліси в країні чудес”, лялька-привид, котра світиться в темряві, відьма..



— Скільки ляльок ти плануєш зібрати?
— У мене немає якоїсь межі, що, скажімо, от тисячу назбираю і все, достатньо. Буду колекціонувати доти, доки мені це буде приносити задоволення.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ