Ми у Facebook
29.09.2011, 17:07

Вибір "ОГО". Петро ДУБАС — Газовик-філософ

Посада: голова правління ПАТ "Рівнегаз"
Вік: 53 роки
Ще студентом він побився об заклад і придбав тритомник філософської літератури за гроші, на які міг би жити цілий місяць. Швиденько їх перечитав і на рівних дискутував з ініціатором парі. Втім, знаючи багато філософських премудростей, у житті Петро Дубас керується батьківською наукою — бути передусім чесним і людяним. Саме за порядність і професіоналізм його цінують не лише в нашій області.

Він, як і належить солідному чоловікові, завжди виважений і поміркований, вишукано та елегантно вдягнений. Модерновий стиль витриманий і в робочому кабінеті — незмінним у ньому лише залишається портрет Кобзаря над робочим столом.

Петра Андрійовича не оточують сенсації, він нікого не хвалить і не звинувачує, не дивує неординарними новинами, старанно дистанціюється від інформаційного простору. Однак це не заважає бути загальновідомим, оскільки саме завдяки йому на Рівненщині газифікована не одна сотня сіл.

Проте ця людина байдужа до слави: свого часу Петро Дубас навіть відмовився від присвоєння звання “заслуженого”, на яке претендував. Свою скромність і непублічність головний газовик регіону пояснює зайнятістю. І заперечити тут нічим, адже результат його роботи — успішний професійний ріст в улюбленій галузі.

Він зробив себе сам. Приїхав на Рівненщину із сусідньої Львівської області на рядову посаду "тягати балони з газом", потім працював майстром, а вже більше десятка років керує такою солідною структурою, як "Рівнегаз". Записав на свій рахунок чимало інновацій в газовому господарстві, які дозволяють обслуговувати краян на європейському рівні. До того ж Петру Андрійовичу вдається залучати значні кошти на газифікацію саме Рівненської області.

Доказом того, що до його аргументів прислухаються у столиці, є те, що за роки керівництва Дубаса на Рівненщині вдвічі збільшилась протяжність газових магістралей. Втім, найбільшою цінністю підприємства він вважає свій високопрофесійний колектив. Керівника в "Рівнегазі" обирають і його кандидатуру підтримували неодноразово. Довіряють йому не лише на підприємстві — краяни вже вчетверте поспіль обрали головного газовика депутатом облради.

Однак політичний досвід ніколи не був головним козирем Петра Дубаса. Він не займає крісло у перших рядах сесійної зали, не виголошує промов, уникає конфронтацій, але завжди має авторитет серед багатьох обласних обранців. Можливо, саме це, дозволяє залишатися йому політичним довгожителем. Хоча сам Петро Андрійович пояснює, що причина цього — його життєве кредо: "Мої слова ніколи не йдуть всупереч з ділом, адже я ніколи не обіцяю того, чого не можу виконати". Разом із тим, Петро Дубас повсякчас живе перспективою, бо певен: жити треба так, щоб життя не проходило повз!

Партнер проекту: Асоціація працівників будівельної галузі м.Рівне та Рівненської області






На правах реклами