Ми у Facebook
08.07.2013, 15:00

Свято Івана Купала в Пересопниці на Рівненщині [+Фото]

Прадавнє народне свято Івана Купала відзначають скрізь по Україні. Не виняток і с. Пересопниця, батьківщина української Першокниги.
Культурно-археологічний центр «Пересопниця», що знаходиться в цьому селі, вже не вперше організовує проведення такого свята. На цю подію був запрошений народний дитячий гурт з м. Славута, який фактично і забезпечив проведення святкування.

Дівчата та хлопці у вишиванках співали гарних традиційних пісень. Дівчата сплели красиві вінки з місцевих трав. А хлопці зробили кострище та опудало Марени. Була і традиційна Купайлиця – гілка верби, на яку прикріплювали кольорові стрічки і загадували бажання.

На жаль, глядачів було не дуже багато. Все ж таки потрібно більше рекламувати такі цікаві події та організовувати доставку і залучення хоча б молоді та дітвори з навколишніх сіл, оскільки з Клеваня, а особливо з Рівного, зважаючи на чималу відстань, неорганізованих відвідувачів приїздить не так вже й багато.

Центром подій та імпровізованою сценою став мальовничий дерев’яний місток через невеличку річечку. Співочий гурт на ньому виглядав дуже органічно, привабливо і фотогенічно.

Після концерту дітлахи зі своїми керівниками пішли встановлювати намети прямо на галявині недалеко від річки, щоб переночувати. З одного буку дітям це цікаво і романтично, а з іншого - виникає питання, чому ж в культурно-археологічному центрі не передбачили хоч декілька гостьових кімнат для таких цілей.

А в цілому цей народний дитячий колектив з Хмельниччини став і головним рушієм і окрасою свята у Пересопниці. Велика їм вдячність.


Головна споруда Культурно-археологічного центру «Пересопниця»


Купальске кострище з опудалом Марени


Центр святкування – мальовничий дерев’яний місток


Місток на фоні Пересопниці










Довкола лине народна пісня


Дітлахи – є дітлахи…


На галявині перед кострищем встановлюється гілка верби – Купайлиця


Починається облаштування наметового містечка


А навколо – чудові українські краєвиди


P.S. Рубрика "Репортер OGO.ua" не містить матеріалів журналістів "ОГО".
Завдання цієї рубрики - дати можливість кожному небайдужому рівнянину виступити в ролі репортера, поділившись власними спостереженнями за подіями, що відбуваються навколо.


Нагадуємо, як завантажити матеріал для рубрики Репортер OGO.ua:
- Перший варіант: Відправити електронний лист з дописом, фото-, відео-матеріалами на reporterogo@gmail.com чи info@ogo.ua.

- Другий варіант: Або ж завантажити матеріали у соціальних мережах через наші аккаунти: Вконтакте - http://vk.com/ogo_ua#/ogo_ua та Facebook - http://www.facebook.com/OGO.ua






На правах реклами