Ми у Facebook
21.04.2017, 18:36

Як і коли посіяти редиску?

Один з найпопулярніших весняних овочів, що майорить яскравими барвами майже на кожному прилавку продуктового ринку, ще з кінця березня. Проте, цю невибагливу овочеву культури можна успішно виростити й на своїй грядці.
Найбільш оптимальні строки посіву насіння – рання весна або друга половина літа.

Найбільш підходящі для редиски окультурені, з великим вмістом органічної речовини субпіщані і суглинисті грунти. Вирощують редис другою культурою після внесення органічних добрив із використанням мінеральних: аміачної селітри – 250-300 г, суперфосфату – 300-400 г, хлористого калію – 200-300 г на 10 кв.м або інших рівноцінних добрив (нітрофоска, городня суміш тощо). На збіднених органічною речовиною ґрунтах під редис найкраще вносити хороший компост або перегній з розрахунку 40-80 кг на 10 кв.м.

Салати з редиски: топ-5 оригінальних рецептів [+Фото]

Редиску висівають в декілька строків, через 10-15 днів. Але в останній сівбу проводять не пізніше 15 серпня. Ранньою весною можна вирощувати в теплиці до посадки томатів або огірків у відкритому грунті – повторною культурою після ранньої картоплі.

Рання капуста: урожайні сорти та особливості вирощування

В парники на біопаливі редиску висівають у кінці лютого – в середині березня, а під плівкові укриття – в кінці березня. При вирощуванні під плівковими укриттями врожай одержують на 2 тижні раніше(!).



Для редиски необхідна підвищена вологість грунту. При нестачі вологи коренеплоди стають грубими, сухими і порожнистими всередині. Тому в теплиці рослинам необхідний регулярний полив, а на відкритих грядках в період посушливої погоди поливають вранці і ввечері. В таких умовах можна отримати високий врожай редиски.

Читайте також:

Як позбутися мурах в саду й на городі?
Чому насіння моркви не проростає?





На правах реклами