Ми у Facebook
25.04.2017, 21:15

Селера коренева - вирощування та догляд

Це корисна та пряна приправа до ваших страв. Проте, щоб успішно виростити цю рослину, потрібно дотримуватися обов'язкових агротехнічних заходів/

Вирощування кореневої селери можна назвати занадто складним процесом.Знаючи тонкощі догляду це посильна справа.

Розпушування. Для хорошого розвитку коренів необхідно забезпечити їм максимальний доступ кисню. Тому, поки бульби не стануть занадто великими, робіть глибоке розпушування ґрунту на грядках з селерою.
Полив. Поливати грядки з кореневою селерою краще рано вранці. Воду необхідно відстояти, щоб вона підігрілась. Не допускайте застою вологи на ділянці.

Як очистити організм після свят?

Прополка. На початкових етапах вирощування селери у відкритому ґрунті бур’яни здатні істотно пригнічувати його розвиток. Регулярно їх знищуйте.
Мульчування. Шляхом покриття грядок кореневої селери шаром сіна, соломи, трісок або бадилля можна подбати про збереження вологи в ґрунті і запобігти заростання ділянки бур’янами.
Обрізка. Для того щоб до кореня проходило більше сонячного світла, обрізайте бічні стебла рослини. Але робіть це тільки після того, як корінь почне помітно потовщуватись.
Підживлення. Головне — забезпечити коренеплідну культуру азотом. Зазвичай проводять всього два підживлення азотними добривами за сезон. Додатково деякі городники роблять добриво за допомогою борної кислоти.

Статті до теми:

Збагачуємо організм "весняними" вітамінами
Дача. Сад. Город. Як розрахувати дату посіву насіння на розсаду
Як зменшити вміст нітратів у ранніх овочах [+ПОРАДИ]





На правах реклами