Ми у Facebook
02.05.2017, 09:00

Дача.Сад.Город. Висаджуємо помідори у відкритий грунт

Розсада помідорів майже набралась соків і готова до висадки в грунт. Дочекайтесь необхідного тепла і висадіть свої томати на грядці.
Висаджувати помідори у відкритий грунт можна, коли висота стебла досягне 20-25 см, а стебло має 7-9 великих листочків. Перед пересаджуванням розсаду помідорів добре зволожують.



Процедуру проводять наступним чин
ом:

- для високих сортів помідорів відстань між кущами має становити до 60 см, і стільки ж між рядами, а для низькорослих: 40 і 50 см відповідно; Лунки роблять глибиною 25-30 см, заливають водою і дають повністю щоб вода пішла в землю;

Розсада помідорів - проблеми вирощування та догляду

- Готову розсаду виймають з ємностей і висаджують разом з земляною грудкою. Якщо кущ сильно витягнувся, на ньому зрізають нижню пару листя і заглиблюють стебло в лунку, але так щоб він не погнувся або зламався;
- Коріння засипають землею, додають трохи перепрілого гною і знову присипають;

Дача. Сад. Город. Чим краще удобрювати розсаду

- Потім утрамбовують руками і поливають: по 1-2 літри під кожен кущ. Відразу після посадки грядки слід накрити плівкою на 6-8 днів. За цей час рослини зміцніють і приживуться, полив поки не рекомендується. Після, укриття можна прибрати і полити розсаду.



Догляд за помідорами на грядці:

Кущі помідорів необхідно регулярно прополювати, підгортати і розпушувати грунт. Заздалегідь біля кожної рослини встановлюють кілочок. Для найвищих сортів висота опори повинна бути не менше 80 см. Використовувати рекомендується синтетичну нитку, яка не викликає гниття рослин.

Статті до теми:

Як доглядати за смородиною, щоб урожай був щедрим
Дача. Сад. Город. У рівненських господинь уже підростає розсада
Дача. Сад. Город. Вирощуємо редиску в теплиці





На правах реклами