Ми у Facebook
02.06.2017, 21:15

Дача.Сад.Город. Як позбутися довгоносиків на городі

Звільнити овочі та фрукти від такого шкідника як жук-довгоносик реально, однак для цього потрібно докласти чимало зусиль. Існує кілька способів, об'єднавши які, можна досягти бажаного результату.
Намагайтеся висаджувати малину, суницю і інші культури, схильні до нападів довгоносиків, в різних куточках саду, щоб шкідників було складніше перебратися з одного куща й дерева на інше.

В якості профілактики існує такий народний засіб від довгоносика, як обробка бутонів квітучих рослин водним розчином господарського мила, деревної золи або порошкової гірчиці. Обробку слід проводити за допомогою пульверизатора.

Щоб не завелися жучки у крупах та квасолі [+ПОРАДИ]

Також одним з народних способів боротьби з довгоносиком є висадка «захисної смуги» з цибулі і часнику : навколо уражених культур посадіть ці рослини, вони мають різкий запах, щоб відлякувати комах, а для кращого ефекту можна ще й регулярно зрізати стрілки цибулі.



Якщо у вашому саду вже завелися довгоносики, боротися з ними слід більш радикальними методами. Використовуйте для обприскування інсектициди. Намагайтеся, розпилювати так, щоб розчин потрапив на бутони (таку обробку слід проводити за тиждень до цвітіння і потім повторювати кілька разів протягом літа). Те ж саме стосується і кімнатних рослин, які заражаються довгоносиками, коли в літній період квіткові горщики виставляють на свіже повітря. Однак майте на увазі, що якщо рослини вже цвітуть, обприскування не принесе очікуваного ефекту.

Дача.Сад.Город. Профілактика від шкідників і хвороб картоплі

«Ручний» спосіб винищення комах: струшуйте жучків на плівку або газети і знищувати їх. Робити це краще всього вранці, коли шкідники ще сплять. Справа в тому, що довгоносики вміють літати, і, ще не прокинувшись після нічної прохолоди, вони дещо загальмовані. Тому ранок - найкращий час для механічного знищення цих комах.

Восени, прибираючи в саду, зберіть і спаліть всі рештки уражених шкідником рослин, щоб знищити зимуючих в них жучків довгоносиків. Що стосується дерев, то потрібно добре перекопати землю навколо них і очистити стовбури від сухої кори і моху, де також можуть ховатися личинки довгоносиків.

Дача.Сад.Город. Весняні клопоти з агрусом

Не забувайте про те, що будь-яка обробка інсектицидами призводить до того, що бджоли теж не прилетять на рослину, щоб запилити її - адже вони теж комахи! Тому намагайтеся вчасно проводити профілактику зараження шкідниками, щоб згодом не втратити урожай.





На правах реклами