Ми у Facebook
19.05.2017, 18:30

Дача.Сад.Город. Бузок у вашому саду: розмноження та догляд

Милуватись пишними квітами бузку та вдихати їх п'янкий аромат - це приємне задоволення. Ми захоплюємось тим, як пишно він цвіте у парках та садах нашого міста, проте цей невибагливий чагарник можна виростити і на своїй ділянці.
Способи розмноження бузку:

Розмноження за допомогою насіння. Сходи з'являються досить повільно, тому такий метод розмноження найчастіше вибирають для селекційних робіт, коли виводять нові сорти. Спочатку відбувається стратифікація насіння протягом 30 днів, а в осінній період їх висаджують в борозенки. Наприкінці необхідно закрити їх шаром мульчі, щоб захистити від морозів. Щоб побачити сходи, що з'явилися, потрібно почекати не менше року. Після цього їх пересаджують на постійне місце.

Куди поїхати рівнянам навесні, щоб помилуватися квітами (+ ФОТО)

Розмноження з використанням черешків.
Для початку їх необхідно зрізати, коли вони цвітуть. Після цього їх поміщають в зволожений пісок, створюючи тепличні умови. Головне, щоб була достатня вологість, так як це прискорить появу коренів. Коли з'являться корінці, рослину можна пересаджувати на постійне місце. Також можна почекати і залишити його на зимівлю.



Розмноження відведеннями. Таку процедуру зможуть пройти тільки досвідчені садівники. Щоб отримати здорові відведення, варто витратити не менше 3 років. Всі вегетативні методи дають можливість з самого початку знати, якою буде майбутня рослина. А ось розмноження за допомогою насіння - це експериментальний метод, що дозволяє створювати унікальні сорти.

Рівненський пенсіонер дарує місту квіти

Сприятливі умови для вирощування бузку:
Незважаючи на те, що бузок є невимогливою рослиною, все ж варто дотримуватися деяких правил вирощування:

-Бузок любить світло. З цієї причини рекомендується висаджувати його на відкритій території. Якщо рослина буде перебувати в тіні, його зростання уповільниться
-Чагарник не любить, коли затримується волога. Це призведе до загнивання кореневої системи, після чого рослина загине.
-Бузок не боїться морозів, але не переносить холодні вітри. Тому рекомендується посадити його там, де немає протягів.

Як зберегти квіти у вазі? [+ПОРАДИ]

-Відстань між кущами має бути близько 1,5 метра. Якщо людина надумала створити живопліт, тоді можна здійснювати посадку і ближче.
-Пересадку бузку варто робити в кінці літа. Це ідеальний час, щоб перемістити кущ з парника на постійне місце. Можна зайнятися цією процедурою і навесні. Але робити це необхідно ще до того, як прокинуться бруньки.
-Чагарник любить родючий грунт. Коли пересаджується ця рослина, досвідчені садівники радять додати в яму компост або торф. Щоб знизити кислотність, вноситься зола.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ